Matte sjuk!

Matte kom hem från jobbet i fredags och gnällde över sin rygg, sedan dess har hon varit nästan bara sängliggandes. Hon klarar inte av att böja ryggen till min fördel, när husse jobbar kan jag leva rövare... I lördags kom mattes lillebror Andreas, han fru Lotta och dotter Julia hit med en barnstol. Anderas vällte jag omkull direkt. Han tyckte jätte mycke om mig, saknar nog hund tror jag.

Jag och Andreas


Jag fick följa husse och bära mera saker från gamla lägenheten, mötte inte Chili men andra gamla grannar som tycker att jag har blivit så stor.

Jag och husses bil


På kvällen kom Husses utflyttade pojkar med familj, John och Mari har en Lycka (amstaff) Lillmatte och Tonykom åxå. Vi hade så himla roligt ihop, hon tröck till mig lite men jag bara ruskade på mig och vi var i gång. Hela kvällen...

Jag och Lycka, John och Mari


Show för Simon


Pustar ut


Måste ju kolla in Vincent


Städar efter Vincent


Massor med matnyttigt


Bus igen


När lugnet lagt sig hjälpte jag husse med lite olika sysslor, matte är så himla dålig i sin rygg, vi började med disken

Jag diskar


Sen skurar vi


Husse å Tony har burit över min nya säng idag, där kommer jag att trivas. Problemet är bara att  ta sig upp själv med mina korta ben.



På söndagen var jag ganska seg, vi promenerade till parken och busade lite. Men vi satte oss och bara njöt en stund, så härligt när det inte blåser som det alltid gör i centrala Luleå.

Som Färdinand


Lillmatte kom till mig, på sig hade hon en sån där rymdhatt...?



Tog en promenad till Björngatan för att tömma postlådan, matte gömde sina handskar på trappan medans hon gick med lite kartonger...

Passade på


Som straff fick jag ställas på ett elskåp..


Och badas..


Sen lämnas för en bastu..


Men lite kvällslek fick jag allt :)


Igår var dom som äger fastigheten här och hängde upp ett skåp som vi inte vetat var vi viljat ha det, hjälpsam som jag är så stod jag till tjänst

Jag å galärenkillarna


Jag å matte var även till piteå, Jissa mattes mammas lilla golden är sjuk. Jag fick ligga kvar i bilen så jag passade på att äta upp alla Jissas godisar. Matte kom på mig och jag fick följa med in. Och in kliver jag med svansen i topp och vill ju då hälsa på alla vovvar som var där, vi fick komma in på ett rum och Jissa fick vara på ett sånt högt bord.. Jag protesterade självklart, varför hon och inte jag? Jag fick då komma upp och trösta Jissa, Sen fick hon lite sovaindroppar och fotas av en gigantisk kamera.. Tyvärr så glömde vi våran kamera hemma :(  Har ochså varit och hämtat mattes bil som utrustats med en massa saker, taxameter, alkolås, comradio mm. En massa kablar... På tal om kablar så var husse utan internät på morronen när han satte igång datorn, Jag lådsades sova... Resten vet ni nog. Nu i denna stund har matte satt foten i en liten, liten pink under skrivbordet. Jag flyr, men återkommer /Tjao

Kloklippning

Måste bara få berätta att jag lät husse fick hänga upp gardiner själv, jag valde att syssla med annat. När jag varit tyst en stund och inte syntes till kom husse för att kolla till mig. Snacka om arg han var, jag åkte som en trasa på hallgolvet... Var nog inte någon bra ide att tugga sönder den provisoriska internet sladden!!

Det är den!


Igårmorse tyckte matte att det var god ide att klippa klor, risen som jag är måste jag ju surra lite. Det gickju bra trots allt, matte är principfast så det var bara att gilla läget...

Framtassar


Baktassar


Eftersom jag var så duktig så fick jag faktiskt leka med den där makapären, hård men det gick

Jag å klotång


Jag vart så himla trött efter den behandling jag har genomgått så jag var tvungen att ta en rast med lite vila..

Sover...


När jag väl vaknar får jag lite mat och ska pinkas, men jag piggnade till och hjälpte matte med dammsugning. Det är kul att dammsuga, det känns som om jag och matte har olika synpunkter på var vi ska dammsuga... Jag vill bära åt ett håll, matte åt ett annat. Men jag talar om det ochså. Matte blir då lite arg och det kommer det vaniga ordet NEJ...!!! Och jag lyder i vanlig ordning.
Efter det så satte sig matte för att nåla upp gardiner, jag var med.. men inte så länge. Husse var hemma :(  fick syssla med annat.



Kunde inte tollerera att jag inte fick hjälpa till så jag tog i som matte å husse brukar göra.

Titta vad jag kan.


Jag passade på att ta tillfället i akt att vara effektiv när dom inte ser... gardinhållarna nere äger jag.

Det gick inte


Det var för litet hål så jag fick ändra mina planer..



I alla fall så kan jag nu skillnad på kom å hit, Matte och husse tycker att jag är jätte duktig. Loss är nu ett måste, stanna ganska bra (när jag är trött :) )

Puss, vi hörs!

Mera flyttning...

Igår var det en kul dag, vi var till gamla lägenheten och hämtade lite mera smått å gått. Matte satte ner 4 ikeasäckar med jättespännande saker i, dom luktade lite annorlunda så jag var bara tvungen att göra en grunlig undersökning. Det var matte och lillmattes hästsaker, typ träns å sånt.



När vi skulle gå hem så valde matte att ta med två stora påsar mat från frysen, en gardinstång å jag förstås. Jag tycker om att snurra in matte i kopplet så jag gjorde det inte så enkelt för henne. Polis Hasse och hans kollegor körde förbi i en polisbuss, gissa om dom hade roligt åt matte. Vi har flyttat ca 100 meter och det tog säkert 10 minuter att hjäpa till med påsarna.
När vi väl kom hem var matte trött på mig så jag valde att ta en tupplur.

Syns inte!


När vi lite senare var på promenad i parken så träffade vi en stor, ren välkammad collie. Jag reste raggen morrade lite å attackerade, efter våran lekstund hade nog hans matte lite pälsvård att syssla med :-) 

Efter promenade fick matte för sig att hänga upp gardiner, jag var med och tog ner dom på Björngatan. Ni vet den där järnpinnen som sitter i gardinen mot golvet, den var bara min. Efter mycket jobb så fick jag ut den och gardinen kom ner.
Jag fick bara hjälpa med uppsättningen en stund innan matte vart less, Hon satte upp mig på köksbordet så jag inte kunde nå gardinerna. Det bästa av allt är att dom satt 2 cm för lågt, så ikväll får jag vara husses hjälpreda när matte jobbar.

Kassper med matte och husse kom förbi igårkväll, det en snabb liten spelevink på 5 månader. Men kul hade vi, vi rev bland annat ner en tavla...

Jag å Kasper


Idag så fick jag följa med till Åke Eriksson Bil för att titta på mattes nya bil som precis har kommit

I husses bil


Alla hos Åke älskar mig, Kalle tänkte röva bort mig, men då sa husse  -Nej, Nej hon är min lilla prinsessa!

Försäljare Kalle


Matte ville ha mig som en sån bilmodell, men det ställde jag inte upp på och hoppade ner. Nu vet matte hur modig jag är, så inga mer höga saker...

Mattes bil


Har nyss terroriserat lillhusse som kommit från skolan 


 Sen vila innan mat


Hej på ett tag...

Flytten!

Jag har flyttat och nätet har varit nere, därför detta uppehåll. Det har gått bara bra att få hjälpa till. Matte å husse har varit lätt irro på mig och önskat att jag var en vek liten "annan" ras... Idag är jag 9 veckor och en djävul.
Mina tänder


Det har varit ett himla gäng och hjälpt till att flytta så vi gjorde det mesta på en dag, jag fick äta min sista måltid på björngatan med huller och buller ordning, men hungrig som jag är så äter jag överallt. Under veckan som gått har jag lärt mig gå i trappor, upp och ner. Matte tyckte att det var bra att det fanns en barngrind i trappan, hon vill inte att jag ska pinka på båda våningarna. Jag börjar förstå loss men det är så himla kul att kampa med husse och mattes vantar att jag väljer att inte lyssna...
Kamp med matte


Tycker om att åka bil så jag fick följa med i lastbilen...


Lillmatte å hennes kille Tony kommer å busar med mig, ibland är jag nog lite för mycke!!

Tony och jag


Lillmatte och jag


När det blir dags för välling som jag älskar så mycke måste jag SITTA och vänta, jättejobbigt! Inget sittande = ingen välling så jag sitter.



Husse vill att jag ska vara ren å fin, så han badade mig för några kvällar sen. Matte passade då på att lyfta upp mig på ett barbord och klippte mig under tassarna och lite i ansiktet. Det gick jättebra att bada men det var blött, när han släppte mig fri fick jag ett sånt där risenfnatt som man kan få efter ett bad.

Blöt jag


Efter bus tupplur


I lördags var det en jättefin morgon så matte och husse åt frukost på inglasningen, det är kuligaste stället i mitt hem. Eftersom jag är så nyfiken kan jag ligga och spana in folk och hundar i alla färger och storlekar



På kvällen kom lillmate och Tony, vi skruvade ihop ett nytt bord. Det gamla gick sönder i flytten, glasskivan brast.
Tony säger att jag är som en envis mygga??? Han viftade bort mig men lika snabbt var jag tillbaka för att sno skruvar och lite annan hjälpinsats.

Hjälpsam


Matte fick för sig att kolla om jag tordes gå på plåt, varför skulle jag inte tordas det?


Klockan är sista kvällspink nu, återkommer med mera hyss. Tjao!

Matte svettas :-)

Första natten i mitt nya hem har bara gått bra, väckte husse 01.30 för lite pink 3 trappor ner på gården. Matte fick sova till 07.00, men efter mat  och bus i snön valde vi att sova ett par timmar till. När väl alla vakna å pigga packade vi ryggan och for ner på isen, man kan kalla det picknick. Jag visste min plats i bilen och gjorde matte å husse stolt.
Busade i snön


Efter lite bus i solen vart jag så trött att jag vilade en stund



När jag vaknade hade lillmatte kommit, hon tycker att jag sover mycke. Det gör jag ochså, annars orkar jag inte reta matte å husse. Men när jag vaknade var det dags för min picknickstund, mat..



Att ligga och äta fungerar bara bra. Dags med bus igen och vi började bege oss hemmåt, husse måste jobba en stund.



När vi kom hem var jag så himla trött att jag somnade, jag sov ett par timmar. Lillhusse busade med mig och jag testar hur mycke jag kan lura han, men han är hård med mig... Husse har börjat med något konstigt ord "sitt" jag får ingen mat förren jag sitter, det är bäst att sitta på en gång för att få maten. Jag älskar mat, så ett skall hinner jag med innan matskålen hamnar på golvet. Men jag sitter, tänk hur mycke beröm man får för en sån liten sak som att sitta..!

Efter maten gick matte å jag med husse till jobbet men vi mötte Chili på bakgården, min polare. Ett kul återseende!

Kompisen Chili


Efter lite bus med honom var det dags att leka med matte en stund. Det innebär att jag var tvungen att gå i dom där gallertrapporna igen, men det är bara kul för matte blir så där glad på mig. Gick hem och jag passade på att leva rövare för alla mina syskon.. Jag retade matte till max, hon fick inte göra dom sysslor hon borde ha gjort idag. Jag hörde att hon pratade i telefon med husse, vet ni vad hon sa?? Att jag borde heta Svarta Satan istället för Eziva, kan ni förtså var det kommer ifrån. Jag gör mitt bästa för att hinna tugga på så mycke som möjligt och skälla åt alla stora speglar där det finns en Eziva till som är lika busig som jag.

Nu är det dags för välling och kvällrace ute, sov sött å vi hörs /Eziva (inte Svarta Satan)

Välkommen till EZIVAS blogg!

Jag

Jag heter Eziva och är en riesenschnauzer, jätte busig sådan. 8 veckor gammal med mina största intressen som mattes svarta långa flätor, husses tofflor och snö. Jag bor med husse Lasse, matte Annika och lillhusse Niklas i Luleå (mitt i stan) Jag kommer att berätta om mitt liv som hund.. Hehe, alla tänkbara hyss som bara jag kan komma på, även när matte å husse försöker dominera. Allt ska alla få veta.
Husse å satan själv


Jag är född i Lindesberg hos Stellan och Agneta (Carlhills kennel) med mamma Carlhills Yra och pappa Bardlands Loke (båda två mycket akiva som jag :-)  Min matte å husse kom ner för att hämta mig den 10 april, det var ett väldigt autografskrivande och min vällingstund innan vi begav oss uppåt i landet.
Stellan å jag

Välling

Vi hade redan bestämt att en hotellnatt i Gävle på Scandic var bra för oss alla, resan dit var bara bra. Satt i mattes knä hela vägen , i ca 2 km så grät jag en tår för min mor och syskon. Min nyfikenhet tar över och jag undrar vad som kommer att hända. Väl framme på hotellet vart jag genast populär, en stjärna som jag är glider jag in med svansen högt upp genom två skjutdörrar, matte fixar in oss och vi går i en lång korridor till rummet. Ojojoj... Vad det fanns sladdar (5 lapor, hårfön, vattankokare, tv, antenn mm) Gav mig på allt, ...  Gardinerna var kul och matte satte fram mitt fårskinn som jag ska sova på, en krullig historia som jag måste undersöka. Då fick jag ett knäpp på nosen och ett NEJ i ett tonläge jag inte hört förr, vet ni vad nej betyder ? Det gör jag! Kollade även in papperskorgen i plåt, lät ganska mycke men före 22.00 får man ha lite party.
Hotellmat


Vi åt mat och gick ut för att göra kvällsbehoven, men nyfiken som jag är hade jag inte tid att bajsa. Min matte ställer så gärna upp för mig så 02.30 väckte jag henne å vi gick ut, sov några timmar för att kolla husse. Jo vi gick ut å morronpinkade. Efter en stunds hyss fick jag änligen vara ensammen medans dom åt frukost.

Vi packade ihop och gick till bilen, det kom 5 nästan likadana tejpade bilar. Poliser allihop.. Matte å husse är oskyldiga och dom har säkert halva priset på frukosten i hotellet. Vi började vår resa (ca 74 mil) med pink å matpauser, gick bra att äta på alla världens mackar, har legat med mattes fossingar hela vägen . Äntligen i Luleå så ska husse börja tvätta bil.. Det lät, men inte så illa att jag kunde leka med matte i snön.

Väl hemma var husse å matte jätte trötta men jag var så utvilad så... Gjorde en undersökning av hela lägenheten, roligt bord där man kan leka tittut å gömma sig. Jag har gått genom en massa dörrar och åkt hiss, jättekul.  Idag har jag träffat grannen en Yorkshireterrierkille som heter Chili, himla kul pjäs. han är mindre men 2 månader äldre. Lillmatte Anna kommer åxå å kollar till mig dagligen, häftig brud med bitvänliga strumpbyxor (hehe)

Nu är det dags att sova en stund men kommer med nya äventyr snart /Caio Eziva

RSS 2.0