Eziva har fått komma hem i kväll!

Idag har jag terroriserat personalen på djursjukhuset, dom tycker bara att jag är så söt och levnadsglad. Dom har fotat magen igen efter jag har fått i gång bajseriet. Matte ringde kl 15.00 till vet och pratade med Maggan, hon sa dom underbara orden
- Eziva får åka hem idag
- Får hon, utbrister matte och en tår trillar på hennes kind
Matte ringde genast husse som ville följa med å pussa på mig, sen ringde matte till Johannes på BC och förklarade läget.
- Klart att du får sluta nu, åk ni och hämta Eziva.
- Tack, snälla du :-) säger matte och det bär iväg till djursjukhuset

Matte och husse möts upp och efter en stund skickar Pia oss till ultraljudsrummet
- Hej matte och husse, skriker jag
Jag hoppat och studdsar mellan dom som en jojo, Pia berättar att mitt bajseri har kommit igång. Dom hade inte hittat någon kotte el liknande, tarmarna är lite retade och halsen lika så. Men jag slipper äta mera medicin, himla skönt. Matte frågade hur jag skött mig,
- Lugn och trygg i buren inne men väldigt intensiv ute på promenaderna, säger hon och skrattar
- Du måste skoja med oss, Eziva intensiv??? skattar matte tillbaka.

Husse tog fram kopplet och jag var inte sen att sätta in huvudet i mitt eget halsband, sen säger peronalen hej då och jag promenerar stolt med matte å husse ut.

- Hej då för den här gången :-)

Det är så skönt att vara hemma igen, så nu ska jag rå om Matte som har hög feber. Det blir tv och filt i soffan.
Borta bra men hemma bäst!

Zzzzz.... E

 


Akut veterinärbesök idag!

Matte vaknade idag och hade en lapp skriven från husse på diskbänken. Den löd så här:

Gomorron min älskling!
Eziva har spytt så jävla mycke inatt, något är galet!!!!
PoK

Matte kom och undrade hur jag mådde och vi myste en stund, sen ringde hon till vet, kom om 1 1/2 timma. Vi är fullbokade så det blir en akuttid, kan bli väntan och det kostar extra.
- Vi kommer säger matte.

Husse vaknar och berättar om nattens bravader, det sista jag kräktes var vattnet jag fått, hela min bädd var full i  vatten så husse fick ta hela bädden och tömma i toastolen. Sen skura klockan 02.30 är ju ingen hitt men han älskar mig. Jag fick ingen mat innan vi for iväg till Gammelstan, men levde satan i bilen när jag såg vart vi var på väg. Till min stora besvikelse fick jag sitta kvar i bilen medans matte talade om att vi kommit dit, efter en stund kom hon och hämtade mig. Matte tycker att jag är alldeles för intensiv och mina toner är på tok för höga, gick in på ett rum och väntan började....

Undersökte allt, kollade sopkorgen först. NOGA!


Gick igenom det mesta till och med avloppet!


Matte hade lagt sina handskar, börs och mitt koppel på bordet som jag ville ha.
- Nej, sa matte!


Ok, provar från en annan vinkel :-)
- Nej upprepas det!


Tråkmåns till matte jag har då! 


Då gick jag i gång på matte i sället, för vad finns att göra i ett rum som är lika stor som våra toa hemma? Tuggade skorämmar, drog i byxben, ville upp i knät men vet ni vad matte tyckte var värst? Mina osammanhängande diskutioner som mellan varven satte igång andra hundar i väntrummet. När jag vill diskutera något så gör vi det klart, när matte säger tyst så tittar jag under lugg på henne och är tyst i ca 2 sekunder. Matte blir då irro och jag lika irro, tar i lite till för att kolla att hon verkligen hör att jag är less på att vänta.
Efter ca 45 minuter sätter hon mig på bordet med mina saker, kollar läget från ett annat perspektiv.

Händer inte mycke där ute!


Efter en stund somnar jag, jag vet att matte sitter och iaktar mig för hon älskar mig så mycket. Hon hinner nog fundera en del, är orolig och lite ledsen. Kanske lite arg också för att jag inte visar hur jag mår på en gång, men jag är ingen kanin utan en risenflicka!

Sover sött med mina och mattes saker! (jag vaknar om någon försöker sno dom)


Vi är i samma rum som sist, det är ett rum med två dörrar. Det ena går ut mot väntrummet och den andra går in till bara personalavdelningen, det kommer äntligen in en sköterska.
- Men är ni kvar än?
- Ja, vi har inte fått träffa någon vet än, säger matte
- Vi har jätte mycke nu och är kort om personal men Laura kommer snart.
- Ja vi förstår, lugna puckar. Säger matte.
Hon tar saker från ett skåp och går igen.

- Matte, lite trist nu!!!


Tio minuter senare kommer Laura (efter 1 tim å 40 min ) Hon var jätte mysig med mig och jag vart glad, matte fick berätta har jag mådde och Laura skrev i min journal tillsammans med mig. Jag var nog lite för närgången med pennan, hon tog ett annat bord och fortsatte skriva. Hon kände och klämde på mig och tittade i munnen, ögonen och rumpdelen. 

Det vart då en röntgen, så vi knallade dit och jag klev upp och fick ligga ner medans det fotades. Vet ni vad sköterskan sa? 
- Vi måste ta två bilder på magen för att jag är så lång.
Skaffa större kamera, tänkte jag då..

Jag på röntgenbordet, blir  fotad 2 gånger! 


När bilderna var klar kom också vet Pia och tittade på dom, vi lyssnade och matte frågade en massa frågor. Pia visade vad som var på bilderna och det var en majongsak i min mage som låg i magsäcken. Jag är så förstoppad att det var bajs i hela tarmen, jag är även inflamerad i halsen och lite svullen. Inflamerade tarmar kunde dom konstatera att jag har, så det vart lite mer prat på rummet. Det slutade med att matte tog av mig koppel och halsband, sköterskan kom med ett rött koppel och jag fick pussa matte för att stanna kvar. Matte vart jätteledsen men jag med svansen i topp följde med in mellan dom illalåtande svängdörrarna, alla här är så goa och jag kommer att bli bra.

Klockan tre ringde matte för att kolla vad dom  gjort med mig och jag har fått kontrast i magen. Ska sen in på röntgen igen. Jag har även fått medicin och dropp för att inte torka ut, en massa blodprover är också tagna. I bästa fall men inte troligt så kommer jag hem imorronkväll. Enligt vet så vill dom undersöka vad som kan vara boven i det hela, kanske en envis kotte som inte vill ut :-)

Jag vet att hela min familj älskar och tänker på mig så det blit fnatt gånger 1000 när jag kommer hem, uppdatering om läget kommer att ske när matte pratat med vet.

Kramar från linslusen E med snelugg idag!


Bara skitväder = ingen kamera!

Det har regnat och snöat om vart annat i över en vecka, idag kikade solen fram en sväng. Det är så synd när vädret inte vill vara glatt så kameran får följa på mina strapatser. För några dagar sen så hittade jag en större pinne som jag lekte med, men husse tyckte att jag borde göra mina behov istället. Han tog av mig pinnen å jag blev tokig, då satte han upp den i ett träd... Nästa prommis blev med snälla matte, när vi kom till parken visade jag matte vad husse gjort. Hon skrattade och tog ner den år mig, buset var igång :-)

- Kom matte ska jag visa dig var min pinne är!


- Där uppe!


Så där ja, nu är vi tillsammans igen!


I onsdags lämnade husse in sin bil på Åke Eriksson, vi valde då att gå och möta honom och promenera till baka till verkstan. Jag blev så glad att se husse  och gick till attack, mitt i min rusning korsade det en ekorre framför nosen och det uppstod då ett problem... Husse eller ekorre?? Jag valde faktiskt husse :-)

Fot, duktig tjej, bus å lek!


På Åke E ville husse kolla in begagnade bilar, inte jag 

Valde att bli lätt rabiat!


Gick för att kolla om Magnus var klar med bilen men den hängde under taket!?

Himla massa oljud här!


På fredan när Lillmatte kom hem så bestämde vi att dra iväg på lite äventyr till sammans, först en tur till parken.

Hittat pinne, är på hugget så ta mig om ni kan!


Har tittat i min pappa Lokes Pixbox, och han brukar se ut som mig på bilder. Ingen tass i marken och elefantöronen ser ut att kunna fungera som vingar..
Husse fick tag i mig och kastar iväg pinnen åt mig.

Startsnabb eller inte, det får ni bedömma!


Sen drog vi iväg med bilen för att äntligen få träffa lillmatte som pluggar i Öjebyn, hon kommer bara hem på helgerna så det blir lite intensivt när vi mötts.

- Matte, när kommer hon?


- Äntligen masar du dig ut, HEJ!!!!!


Eftersom jag har bara skitit vatten sen igår far vi först till djursjukhuset, där köpte vi ett special foder och piller som stoppar upp magen. Men jag får bara dricka vatten dom närmsta 24 timmarna :-( Sen drog vi vidare till Djurmagasinet.

Gissa om det luktar gått här!


- Kaningokamojsaker, är inte jag en Risen längre??


Vi lallade på med lite av varje och for hem till ingen mat! Men jag kan berätta hur det går till när vi ska gå ut på prommis.

Det startar med ett skramlande bälte och jag är ju då hjälpsam!


- Husse drar du uppåt så drar jag neråt!


- Du måste ta i!?


- Bra där, jag tar kopplet så går vi!


- Jaha, ska du ha skor med dig? Vänta så knyter jag dom åt dig!


Knyta skor och hålla reda på kopplet är en konst!


Så där ser det ut när vi ska ut, det blir några gånger varje dag. Man kan ju inte  kalla husse för Blixten precis!
Äntligen blir det Lördag och dom 24 timmarna har gått, när husse gjorde iordning min mat så släppte jag inte skålen med blicken en sekund.

Jättehungrig E!


Efter ca 30 minuter så var det dags för "Give mi five" och när jag såg vad som fanns i skålen fick jag en sån chock! Det låg typ 10 pytte pyttekulor i botten på skålen. En sekund och en tugga = tomt! Blänger på husse..
-  Driver du med mig nu?
-  Nä min lilla prinsessa, vet Pia har sagt att vi måste börja försiktigt så nästa måltid ökar vi till 20 kulor.

Det är ju tur att jag i alla fall får rastas, samma prosedur alla gånger. Kläder på och väl ute så blir det...

Fot, duktig tjej, bus å lek!


Yes, boll med idag!


Tjoho va kul!


Vi fortsätter våran prommis..

- Vad ni är söliga, är det du matte som sinkar oss?


- Ganska så tatuerad vägg, men öka lite!!


Närmar oss stan så blir det, fot, duktig tjej, koppel på å gå fint!


När vi kommer hem var det snart dags för mina 20 kulor, och på nästa promenad så gör husse ett jättefynd!! Jag har av tabletterna fått fast och fin bajs, när husse tog reda på den så utbrister han..
- Matte, jag har hittat min strumpa!
- Jaha, ta hem den till den andra strumpan då, säger matte och dom skrattar så tårarna rinner.
Hur som helst så konstaterade dom att en strumpa i mage ca 1 1/2 vecka kan ställa till det i magen och dom friskförklarade mig.
Tralalala.. Jag får äta som vanligt och till och med tog matte fram benet hon köpt åt mig, fick bara tugga några minuter men det var det värt. Och det dyra magfodret sparas till nästa strumpförsvinnande, 350:- fattigare men lika gla är vi för det.

Intensiva minuter med mitt ben!


Idag har jag umgåtts nästan hela dan med Lillmatte, full fart med andra ord. I brist på göra i förmiddas så vart det kloklippning. Suck!

Undra om matte klarar av att klippa blundandes!?


Fram gick bra, bak då?


Är hon färdig nån gång????


Äntligen, 63 sekunder av min dag gick till kloklippning!


Nu ska jag hjälpa matte att ta ut skinkan från ugnen, puss å kram E

 

 


Tjolahej!

Veckan drar iväg med en himla hastighet men efter min SKITdag vart det söndag, det var kanonväder och vitt på backen av frost. Matte valde då att ta med klotången på morronprommisen.

Givetvis bär jag den själv!

Matte tog av mig den, såg att den hamnade i fickan.

-Ska vi inte klippa mina klor!?


Efter en stund vart jag inkallad, framtassar!


Å baktassarna!


Färdig, tar tången å sticker!


På eftermiddan tog vi en långprommis, jag fick gå på dom där himla gallerbroarna igen. Men nu är jag inte så feg längre. Jag hittade ialla fall en boll som något barn har glömt, eller kanske lämnat.

-Matte, husse.. Se vad jag hittade där borta!


Jag och bollen busade en stund på mina villkor, men när jag väl övergav bollen så...

Stack jag och livade upp pippitjorvarna i dammen, vilket fågelliv det vart :-)


Dagen V är nu här, V = Veterinär. Det innebar att matte måste kliva upp med mig kl 05.30 för en morronpink. Vet Pia vill att jag har jättemycke pink i min pinkblåsa, så det vart källarvägen till garaget. Husse körde nästan in genom porten på djursjukhuset så jag inte skulle pinka. I vanlig ordning så såg jag vart vi var på väg och började steppa och yla i bilen, när jag kommer till vet så tar jag över och talar om för alla djur som passerar att det är jag som basar här just nu. Efter en stund kommer Pia och ropar
-Annika. vi får komma på ett litet rum som undersöks noga. Pia kommer tillbaka till oss och gosar med mig samtidigt som hon sätter en nål med vätska i mig, hon lämnar oss. Husse börjar pillra med nåt.

- Vad har du i händerna husse?


Jag började bli lite lullig så jag stödjer bakbenet i väggen för att klara av att stå.

Husse är beredd på ett ras och sätter sig!


Slocknar!


Bajsar i sömnen, gör det om ni kan!


Husse lyfter upp mig på bordet!


Zzzzzz......

Pia kommer å grejar med mig!


Hon tar lite pink genom min mage!


När hon var klar så fick jag en till spruta med tvärtommedel, när jag  började vakna fick vi lämna rummet. Efter 6 timmar fick jag äntligen pinka.

Vinglig E morronpinkar kl 11.30!


Äntligen fick jag lägga mig i bilen, jättekonstig i huvudet!


Hela dagen var jag trött och vinglig, Husse är lite överbeskyddande av sig.
- Ojojoj, när blir hon som vanlig igen?
- Hehe.. Det här är en risen och inte sista vetbesöket, på kvällspinken kommer hon att ta igen allt hon missat idag.
Sagt och gjort så var jag virrigare än vanligt på kvällsprommisen, men det var två flickor i 16 års åldern som ochså var virriga i huvudet. Dom tände en brasa inne på skolgården nära en nybyggd friggeboda, sen satte dom sig och tittade på den. Varför gör man så säger matte och vi gick för att fråga, dom var så fega att dom stack. Matte ringde polisen sen började vi langa sand från sandlådan för att släcka brasan, vi lyckades och polisen kunde bara glida förbi och se att det inte brann mer.

I onsdags var det kanonsol och lite småkallt, men selen och linan kom fram. Det bar iväg och hur jag låter i bilen vet ni redan. Husse gick iväg och jag ylade, när han kom tillbaka fick jag hoppa in i bilen igen!? :-( Intersport? Efter ca 40 minuter for vi tillbaka till skogen och jag skrek som vanligt.

- Måste jag sitta, vill ut i spåret?


Sele på!


Sätter fart efter klartecken!


Rosa bollen!


Gröna bollen!


Kamptrasan, E lika ivrig som duktig!


Lite lek innan sele av!


På väg till bilen träffade jag en ny kompis!


Idag lördag har husse äran att jobba hela dagen, det innebär att jag får ha matte för mig själv. Vi tog en prommis i det fina höstvädret, vi passerade pippidammen men den var tom. Undrar var dom alla tjorvarna tagit vägen? Vi fortsatte promenera och plötsligt ser jag dom!

- Här är ni!! :-)


Jag kommer och leker med er!


Sticker ni när jag kommer?


Matte säger att det var mitt sista dopp för året, färdigbadat med andra ord!

Matte sticker aldrig utan mig, så jag kommer väl upp då!


Tittar medans pippitjorvarna samlas igen!


Tra la la.. lilla bron!


Långa bron!??


OK!


Vi fortsatte våran färd, passerade klintbacken och gick upp på mjölkuddsberget. jag är lös hela tiden, när vi möter någon så tar matte mig fot och när dom passerat "bus å lek"

Du ropade "HIT" Jag kommer!


Borde stå..
Riskområde! Risk för liggande plåtskyltar i naturen, miljöfara!?


Vi gick vidare över berget och till Shell för vattenpaus, husse kom och stack.

- Vad gör dina handskar så högt upp?


Vi prommenerade hemåt och sista kilometern bar jag vantarna åt matte,vi mötte en goldenkille som var nyfiken. Jag drog upp svansen som en stålvajer, höjde upp kroppen en decimeter och spännde blicken. Det är = kom inte nära min mattes handskar!!!

Nu har mörkret kommit och husse har slutat jobba, måste rusa.

Ha det! Eziva Diva...


En riktig SKITBLOGG!!

För känsliga läsare så undvik detta blogginslag, nu har jag varnat så det blir på egen risk!

Eziva SKITER!


Det har väl inte hänt så mycke kul sedan sist, matte och husse är som vanliga och jag lika virrig i huvudet som jag brukar vara. DVS att jag hittar på lite småhyss och tar dagen som den kommer. Lite besviken är jag allt på lillhusse, vet ni att han har tjallat på mig?! Min  trogne vän lillhusse!!

Jag tar det från början, matte och husse for och jobbade så jag vart ensammen med lillhusse. Han var nere å ja uppe i lägenheten, då vart det helt plötsligt ett himla liv på min våning och lillhusse undrar då vad som händer. (Han är en sån där filur som brukar skrämma matte så att hon skriker och studsar i taket) Han tror då att matte kommit hem och smyger upp för trappan, ser fortfarande ingen men hör ett himmla liv och skällande. Han smyger vidare mot ljudet och upptäcker mig alldeles ensam fullständigt SKITtokig i matte och husses säng, risenfnatt ismyg kallas det. När matte och husse kommer hem tjallar han....
- Hon brukar vara i eran säng när ni är borta, säger lillhusse
- Jaha, säger husse och matte i kör som har svårt att tro att det är sant
- Det förklarar varför du får inhalera på nätterna, säger då matte till husse
Husse har ju då lite astma och har inte mått så bra när han har sovit, husse for ut och jobbade igen och matte satte på sig städarrollen. Eziva är SKITduktig på att hjälpa, speciellt när matte satte på rena sängkläder. Inte vart matte nå irro på mig, näää :-)
- Eziva min vän, jag bäddar rent så husse ska må bra så du kan väl hitta på nåt annat hyss medans jag fixar det här!? säger matte
Tra la la la la... tripp trapp ner till lillhusse för att kolla in läget.

För några dagar sen var vi och kollade till min vän Enya, Milla var ochså där. Och en massa mattar och hussar, Enya har fått en jättesöt flicka som promenerar med henne.

Anna och Enya! (tror att hon har sina blickar bara för mig :-))

Milla tog mattes vante :-( Morfar hjälpte mig!


Men himla ljushuvuden, vad tjafsar ni om?


Enya = liten = pink!


När hon kom hem vart det lite mys!


Black and white!


Och sen knähundade jag med matte lite så hon inte blir ledsen!


Eftersom jag är ganska stark och kan nog med mina 26 kilo slita så mattes rygg blir två är det nu ännu strängare att gå ut på promenad, fot i trappan ner... Förstår ni att jag har det tufft här hemma!

-Fot, duktig flicka! Säger matte


Tjohooo....


Korrigerad OMG, jaja..


Väl i parken tar jag det jag äger å sticker som ett jehu!


Ses!


Mitt strypis skramlar så härligt när det följer efter mig i hög hastighet!


Drar en snabb cirkel!


Attan,  tappade kopplet i farten!


Där är det!!!


- VA... Skrattar ni åt mig?


Efter min SKITstund så gick matte iväg med påsen!


Sen försvann hon bara!


Hon bara lämnade oss så där!?


Men sen dök hon upp på andra sidan dungen, läskig var hon!


Drar!


Iaktar!


Provar en attack till!


- Buss på matte, säger husse å jag lyder som vanligt!


Har svårt att ge mig!


Efter den prommisen via gravarna så fick jag fara å vara hos farmor och farfar, när matte och husse kom dit för att ge mig en puss berättade farfar att jag rullat mig i SKIT. Husse fick då rycka in med en tvagning av Eziva i uniform och med pipen på för en ny beställning.

Kan även tvättas borta :-(


Ska jag torkas ochså? HEHEHE....


Idag har det varit en riktigt SKITdag, husse jobbar och jag, matte och mattes handskar tog en prommis. Vi kollade till pippidammen, massor av fåglar.

Se vad många pippitjorvar!


Vi fortsatte våran prommis för att möta husse om en lite stund.

Hmmm... -Ska jag gå där?


Nej!!!!


Jaja, jag kommer väl då!


En till, gånger 10!?
- Matte skojar du med mig nu, ska jag gå övar hela det konstiga gallret med vatten under i en mörk tunnel?

Åhh.. min älskade husse dök upp, hjälp mig!


Tack!


Vi tjorvade på med husse en stund och sen lämnade han oss och fortsatte jobba, då vart det hetalinjen i mattes mobil, och jag passade på att greja själv lite.

Snodde mattes handske


Se hur busig den är!


Vi fortsatte, varför dricka vatten när man kan knapra is?


Kolla in skogen bakom mig!


Hetalinjen fortsatte och min halvbrorsa Dakars matte ringde, eller mattes mobil ringde upp henne. Låter konstigt, men hon har ringt matte å matte har inte hört så mobilen valde då att ringa upp henne på egen hand. Hallå, hallå låter det i mattes ficka, medans dom pratar så passar jag på att rulla mig i människoSKIT. detta hände i dungen bakom mig på bilden. Matte glad? Inte just....
Vi fortsätter och jag tar mig ett sista dopp för i år.

Ruskar av mig efter ett kallt dopp!


Passerade pippidammen och jag drar in i skogen en sväng, matte kallar på mig och jag kommer som ett jehu och dyker på en maxpåse.

Delar den i mindre bitar och matte upptäcker mitt skogsbesök! SKIT!!!


Mycket SKIT!


det kom fram en herre  med en hund som jag ville leka med men matte satte stopp, på med halsband och en rask prommis hem. Matte var så arg, sa inte ett ljud men jag gick med alla fyra tassarna i luften. När vi kom hem vart det badrummet, matte höll på att kräkas av min doft och ringde husse.
- Kom hem å tvätta DIN hund annars vet jag inte vad jag gör med henne.... Säger matte i en ovanlig ton.
Hon var så arg på mig att lillhusses kompis Jonny kanske inte törs komma hit mer, förstår ni då röstläget?
Husse kom och matte sa.
- Det är bara klä av dig ALLT och skratta inte, när du ser DIN hund så är det inget glatt återseende..
Husse lydde och gick ner, matte stannade kvar uppe. 25 minuter senare fick vi återförenas med matte och dom skrattade så glatt, matte fick lite tvätt att fixa så här på lördagkväll. Hennes täckbyxor, alla handdukar i badrummet som jag SKITAT ner, hela duschen och golvet måste skuras, drapperiet  tvättas.
Det är nästan lika kul som på Julafton!

Pappas matte har en fundering på om jag är mattes eller husses flicka, jag måste nog säga att husse är husse och matte är matte. För att jag själv ska må bra så är nog det 50/50, båda är lika stränga. Matte å jag tränar lite mer men med husse så myser vi mer, jag skulle inte för mitt liv (än så länge) inte lyssna på en inkallning. Det är så spännande varje gång jag kommer till dom så hundar, harar, pippitjorvar, igelkottar och min vän ekorre får vara ifred. Just idag så har jag nog inte varit någons flicka, tur att matte sparat kartongen om jag vill flytta till Trollhättan.

Ska till vet på måndag ang pinkeriet, mer om det på måndagkväll.

Sen vill jag att alla ska tänka på lilla Fenja som opererades i går, livmodern. OP gick bra och hon kommer att gå med tratt ett par veckor, en risenflicka till som bara vill leva livet. Puss och kram Fenja från oss alla.

Min matte och Fenja i fjällen!


Tass å puss E 26.3 kg
 





RSS 2.0