Trasig kamera:-(

I torsdags var det bara att inse faktum, kameran är jätte trasig! Så det bar iväg till Expert på storheden för att lämna in den. Killen som tog emot den frågade om han fick provfota med den!
- Självklart, lycka till och få se lite trollkonster så vi får med den hem igen, säger matte
- Men vad är detta, har aldrig varit med om det här förr!! Utbrister killen och ser ut som ett stort frågetecken
Han började kolla i sin dator och sen ringa till nån, hockus pockus så fungerade den. Och kameran var med hem, matte provade den och den lös rött ändå ner till skåne och texten löd återigen "Felkod 99" Vi gjorde en tur till Expert igen och det tar ca 3 veckor innan vi får tillbaka den, skitkul :-( På vägen hem träffade vi husse på Shell, och matte har med sig den gamla trasiga kameran (ni vet den med sand i) Husse provade...

Matte jävlas med mig!


Vi lämnade husse och drog iväg hemmåt, svalare för varje kväll som går och det blir lite träning på fotbollsplan i parken på kvällarna. Ibland har vi till och med publik, folk stannar för att se hur duktig jag är och framförallt rolig. Men under träning så är det matte som lever om mest, vid korrigering ett kort tyst Nej!! Och när jag är duktig ett skarpt braaa!! När uppgiften är slutförd låter det över hela stan Braaaaaaaaaaa, duktig tjej och det blir en riktig krigsdans med kamprullen eller vad matte har valt att ta med sig för dan.

Om E får skryta lite så är det en tia på inkallning, har hitills inte missat! Men när vi tränar linförighet så kan jag följa matte i ALLA tänkbara vändningar, lite finslip i backandet bara. Självklart att det fungerar i frittfölj ochså, men ibland är ju min lilla satan med på prommis och då kan jag slarva lite. Matte förstår, är ju bara 6 månader... Platsliggningen fungerar bra, men snart måste vi ta till ordentlig retning och senare ett par hundkompisar som ligger på sidan om mig.  Nogskrytet!!

På fredag när husse slutade jobba åkte trimmbordet fram!

E före klipp!


Och klorna!


Sen kammar matte ut pälsen!


Saxklippning!


Och maskinen kom fram!


E jätteduktig!


Sen hände något kul... Kameran gav upp helt!! Men vi provar den ännu gamlare kameran, den sattes på laddning och fick laddas till på lördag. Den fungerade ganska bra till en början men sen vart det bara rappa kalja!!

Ser ut typ så här en dag efter klippning!


När husse slutat på lördan åt vi och sen packade vi fiskeryggan och en massa kläder för det blir gode kallt på kvällarna när vi är ute, men än är det värme och matte valde att kyla upp mig innan vi började fiska.

E fick söka lämplig pinne och fann!


När det gäller pinnar för min del så ska dom vara i den större stoleken, matte tycker att det är bra att jag lyssnar när det kampas. E är lika stark som en fullvuxen hund och det är lite svårt för matte att orka med. Men jag lyssnar på matte och tar det något lugnare, mattes rygg måste ochså hålla ett tag till. Men med husse kan jag leka lite tuffare :-) E har stora tänder och ett riktigt grepp som gärna inte vill ge vika, om jag greppar så greppar jag!!!

Blåsiga Luleå!


En risenflicka uti klospetsarna!


3 av 4 tagna bilder blir så här bra :-(


Idag har vet Pia ringt och jag ska fortsätta äta min medicin i 7 dagar till för pinkeriet, och det ska lämnas ett nytt pinkprov i morron. Dosen ökade då jag gått upp hela 6 kilo på 4 veckor, är nog snart lika stor som min pappa! Jag matte och lillhusse for på djursjukhuset och hämtade recept och pinkgrejer, fortsättning följer... Ingen kamera, men det innebär inte att jag slutar busa men kanske mindre blogg under en period.
Klockan är välling och ägguledags, matte har lovat kul träning på plan efter det så vi återkommer..

Puss och kram Jag!


Enya 9 veckor!

Inget bra väder i Luleå sista dagarna, åskat i tre dagar och ena enorma skyfall har det varit. Kameran har bara fått vila hemma, men en kväll innan regnet var vi och hämtade farmor och farfar. Då bar det iväg till mormor och morfar i stugan, dom har fått hem sin lilla prinssessa Enya. Hon är en goldenflicka på 9 veckor, fyra månader yngre än jag.

När vi kom dit så fick jag ett risenfnatt som jag aldrig haft förr, ni vet en virvelvind som brukar vara på tivoli? När gubben går och snurrar upp en jättefart så man bara skriker när den snurrar och det går inte att stoppa den, så var det i mitt huvud! Vi var där i ca två timmar och det snurrade lika häftigt hela tiden, matte förbannad såklart. Men jag fick träffa lilla Enya :-)

Visst är morfar och Enya söta?


Jag vill så gärna leka med hon!


Äntligen får jag lukta på henne, hon försöker smita!


Vart rädd och sticker in i stugan, är det mitt skägg hon är rädd  för?


Lite nyfiken på mig är hon allt!


Passar på att försöka busa, och hon smiter under bordet för att ta skydd!


Se vad himla söt hon är, som en liten sockerbit!


Matte tog med mig till vattnet för ett försök att fnatta ner mig lite, alla  är chockade att se mig i det här tillståndet!


Enya tog det lungt på altanen, rädd för var mitt skägg ska dyka upp!


I den här värmen så efter ett dopp blir man ju inte direkt trött, gubben som snurrar virvelvinden snurrar upp den ännu mer!!! Alla vart helt apatiska och Enya fick ligga inne en stund i väntan på att det skulle sluta snurra i min skalle.
Jag och Enya vart vänner på riktigt till slut, hon visade ochså ett roligt temprament. Nyfikenheten tog över och vi gick då på en liten prommis, hon försökte hoppa över stubbar och buskar som jag men fastnade hela tiden... Jag åt lite blåbär och farmor åt hallon, myggen kom till matte så det bar iväg hem. Ganska trött var jag,  fattar inte riktigt varför!?

Se vad fort hon springer för att vara minidog!


Igår satt husse och läste vad vi skulle se på tv när det slutade åska, jag tyckte att vi skulle packa ryggan istället...

Om jag tar tidningen av han kanske?


Husse tittar på mig och jag talar om att jag är oskyldig!!!


Så fort han sätter blicken i tidningen så passar jag på att försöka ta den!


Jag förlorade den matchen och det vart tv, matte säger åt mig.
- Lilla gumman, vi ska till din doktor tidigt imorron så det blir picknick nån annan dag...

Så idag har vi varit på djursjukhuset för ett återbesök av min tand och pinkeriet, där träffade jag en mellansnauzer.
Vi hann inte ens anmäla oss innan vet Lasse kom och hämtade in lilla jag, husse ides inte lyfta upp mig på bordet.... Han hissade ner det med en kul pedal på golvet, det var bara att kliva upp och sen hissade han upp mig med den där pedalen igen. Det vart i lagom höjd för att ge husse en riktigt blöt kyss! Vet lasse kom tillbaka och jag fick godis av han, men det vart en lektion av brunt = godis och hudfärgat  = tumme. Jag fick alltså inte äta hans tumme åxå!?

Han tittade iaf. i min mun och konstaterade att jag har en emaljskada, man gör inget åt den förren jag får besvär. Men det kommer jag nog inte få så det finns inget att oroa sig för, pinket vi lämnade in ringde dom på eftermiddan om. Dessvärre inge bra trots 18 dagars medicin, ska fortsätta äta det tills vet Pia kommer tillbaka från sin semester på måndag. Hon kanske kommer att hitta på något annat så det blir bättre. Jag har även haltat ca en timma när vi var i stugan sist så han sträckte och kände igenom mina ben, han konstaterade att jag växer så det knakar och att det inte är nån ligamentskada. Jag haltar inte längre men ömmar på en pungt, ingen fara det heller sen ligger jag ju som en groda utan problem :-)

Hoppas att det blir kamera väder och matte har beställt en bra spårtränarhöst, för här i norr har björkarna börjat få gula blad och rönnen börjar bli lite rödfärgad. Om några månader är nog min roliga snöhög tillbaka :-)

Matte undrar om det finns nåt stoppochväxmedel, är det någon som vet så hojta. 23 kilo och 61 cm hög och bara 6 månader... Vart bär det iväg?

Puss på alla!
/E

Väldigt mycke sand!

På fredagkväll när husse slutat jobba vart det en prommis runt udden, det var bara jag som badade. Ni får ju inte tro att dom var torra när vi gick hemmåt :-) Men igår kom den omtalade ryggan fram, jag blir lite väl mycke då så att det slutar med att jag får ligga i min bädd för att vi ska ta oss iväg innan solen går ner. Halvvägs till målet så stannade vi till, husse lärde mig lite om isbrytarna. Dom heter Atle Frej Ymer och Oden!

Lektion om isbrytare!


Vi fortsatte våran vandring och jag var lös, vi passerade en skällande hund som jag ville spana in. Husse sa nej och vi gick vidare, han vart lätt imponerad av mig att jag inte rusade fram till hunden som bara 5 meter ifrån mig. Matte och husse är nog lite roligare trots allt!

När vi nått målet så måste det sökas igenom!


Det passerade en ganska stor båt och jag ska ju då försöka fånga vågorna som kommer iland, jag kör ner hela huvudet under vattnet men utan resultat... Provar även att stoppa dom med mina ben, vågorna driver nog med mig!?

Vågjakt!


Har så himla mycke göra att jag håller på att missa en simtur med matte!

- Vänta på mig, jag kommer!


Jag ville i hennes famn!


Vilket mys!


Matte tycker nog inte att det är lika mysigt som jag!


Efter bad, sandrace!


Hittade en kvarlämnad tidning!


Läste den grundlig, på mitt lilla vis!


Självklart på handdukarna, var annars?


Jag hade ju då ingen aning om att husse skulle ha just den tidningen till att göra upp elden med, men jag hjälpte ju till med att dela den lite i alla fall. Husse tog av mig den och skakade bara på huvudet.

Jag passade då på att simma lite, sanden sitter bättre på blöt päls!


Funderar på att ge matte en puss, det var en stund sen!


Hon får vänta, sandfnattar lite till! (undra varför dom har så sandiga hanndukar, kan inte vara skönt att sitta på!?)


En vovve promenerar förbi, E har koll!


Följer husse nu som äntligen vill bada med mig!


Han bara försvann?


Mitt i allt kom det ett gummibåtsgäng, kul hade dom! Husse vart lite orolig att lilla söta rara Eziva skulle dit och pungtera deras båtar, men det var kul att bada med husse!


Husse ville pusta ut men inte jag!


Jag tog ett eget dopp, för att stoppa huvudet i sanden!


Vad hittade husse, måste se!


Matte och husse ska nu börja med middag, då får jag sitta fast :-(


Matte tycker att det är bra att sitta fast en stund, jag är så aktiv och måste även ta det lungt...

Skittråkigt, men matte har rätt. Gäller att samla terroristkrafter!


Sen min middag!


Jag kan vara still lös, kanske para 10 sekunder, men still är jag!


Efter mycke bad, sand och mat börjar vi vandringen hemmåt!


Husse går så sakta...
- Öka på stegen så kan vi gå tillsammans!


På föregående bild ser ni en vit på och avstigningsbrygga, jag och matte gick upp på den. När vi kommer över på andra sidan så vickar den till som en gungbräda, vi valde att gå en gång till så att den vickade tillbaka som den stod. Synd bara att det inte han med på kort, men matte tyckte att två gånger räcker för idag när jag varit så duktig!

Lite längre fram så gömde jag mig, undrar då om husse hjärta håller när jag attakerar han?


Vi lallade på en bit till då måste matte vila dom onda benen, vaktar ryggan!


Eziva = jag är nu så himla duktig att jag fick vara lös hela vägen hem, ända in i lägenheten hemma. Nyckeln till min frihet är att vara obsevant på husse och matte, att lyssna och läsa signaler är bara bara kul. Ganska enkel mattematik!
Vi var alla trötta och mycket sandiga, jag slapp duschen :-) Vi bara relaxade på inglasningen en stund innan JB kom.

Idag har matte lite problem i rygg och ben efter gårdagens vandring så det blir bara lättare promenader, kottetugg i värmen!


 Lillhusse och Josefin tog med mig på dagens dopp. Men det är kul det ochså!
Dags för kvällsmål och en prommis, husse sover nu och ska ut för att jobba till 06.00 imorrobitti. Det ska bil en ära att väcka upp han snart, synd bara att jag inte har nå sand kvar i skägget!

/Puss E


Etapp två!

Kan börja med att berätta en sak som jag glömde igårdagens blogg... När det är så här varmt ute tycker matte att jag måste få bada, för att kyla ner min kropp. Vi var och handlade mm. igår och innan vi for hem så drog vi till udden för ett dopp. Husse kastade pinne åt mig och jag satte iväg som vanligt, men.... Lång ute i älven fanns det något mycket roligare! En röd flytande nånting som var över metern lång och 15 cm i omkrets, tog ett snabbt beslut att skita i pinnen och hämta den roligare saken. Matte och husse står och gapar på land att jag måste släppa, jag stenvägrar! Saken är den att det är en himla massa rep som sitter fast under den, dom vart orolig att jag satt fast. Husse sliter av sig tröjan och kastar börs, nycklar och mobil till matte. Han kastar sig efter mig som inte sitter fast men totalvägrar släppa den roliga röda saken, husse vart lite sur och jag var tvungen att simma iland. Färdigsimmat för idag och husse hade då blöta kläder...
- Jag kan inte annat än skratta säger husse och börjar gapskratta
- Hon är inte ens 6 månade svarade matte, hon är en risen och kan bli 14 år. Så det är nog inte sista gången du får göra en utryckning.... 
Sen satt vi i solen tills husse torkat lite, men han fick sitta på en bilmatta hem...

I alla fall så på fredag morron packade vi ihop för en tur till Abisko, när mina saker åkte ner i en stor Robursäck så vart jag väldigt ivrig och hjälpsam. Det bar iväg!

Första stoppet vart Vippabacken, typ 30 grader ute!
 

Nästa stopp vart Stenbron, där mötte vi upp mormor och morfar. Mormor la en ask på bordet som luktade så himla gått, vad tror ni att jag gör då? Självklart hoppar jag upp och tar den, ut faller det en himla massa godis på backen :-)

Stenbron!


Väl framme i Abisko så var farmor och farfar där, dom hade maten klar och jag fick inte tigga. Jag gick då en trappa upp och hade full syn på matbordet.

Jag har full koll!


När vi all ätit tog vi en prommis till Abisko Östra, jag badade i alla surdiken som jag bara kunde hitta. När vi var framme så gick vi och kollade in stationen och då fick jag göra så här..


På lördagen så väntade vi på att tåget skulle  komma med John, Marie och lilla Vincent.



Äntligen är gänget samlat!


Väl i stugan så satte Marie på mig Vincents mössa, tror att det var för att jag var så nyfiken på deras packning!


Vi åt lunch och packade fiskesakerna, promenerade till Östra och där var husse och köpte fiskekort åt oss.

Himla massa väntan!


Då bär det iväg, lite fix innan fiske!


Vincen pekar uppåt!


Undra vad han menar!


John, husse, jag och Lapporten!


Jag, husse och matte avslutade dagen med en prommis till jockken, satt bara och lyssnade på vattnet som forsade!


Höga höjder och gallerbro är inget som stoppar en risen som heter Eziva!


När matte måste vila sina värkande ben sätter hon ner rumpan varsomhelst, jag brukar då passa på att terra lite!


Söndag morron efter frukost bar det iväg!


Väl framme i hamnen måste allt kollas!


Leken "Följa John" har ni väl hört talas om?


Sen vart det en massa dopp i Torneträsk!


Så himla häftigt vatten det var här, här kommer jag och räddar min pinne!


Ett jehu på väg i land!


Skyndar mig!


Släpper inte "Kom och ta mig leken"!


Dopp = Energi, husse fick känna av det!


Vi måste kolla in ett litet hus!


Det var en temperaturstation!?


Lite mys i tranbärsriset, och goda var dom!


Alla skyltar läses, nästan som en tipsrunda!


Marie och John har inte varit här tidigare så vi for på en biltripp till Norska gränsen.

Eziva på norsk mark!


Återigen på kvällsprommisen gick jag, husse å matte till jocken. Det är så fantastiskt härlig och rogivande att bara lyssna när vattner brusar, idag var jag lite mer virrig än tidigare och fick bli fastbunden.

Kanske kan jag kapa träd för att bli fri!?


Provar kopplet!


Törs vi gå så nära kanten!?


E kan gå på spångar också!


Efter prommis och frukost, bus med Vincent!


Vincent och husse på prommis, hakar genast på!


En riktigt rolig liten krabat!


Det vart puss å kram åt alla, det är nu resan hem startar.

Ett stopp i landsjärv för fika och mitt mellanmål!


Efter en låmg bilresa i värmen bär det iväg med en massa pinnar under mattes arm!


Jag säger - Ta pinnar!
Matte säger - Lugna dig!


Nu förstår jag, matte tar sats!


Eziva är med!


Slutkastat, hämtar egen pinne!


Söt, blöt och en tiggare!


Mer bad för att blöta ner husse!


Lite häftiga ringar i vattnet av mina skutt!


Kolla vad som dök upp, ett däck!???


Idag har jag och matte varit på mjölkudden och badat, annars händer det inte så mycket i denna värme då husse jobbar. Jag kommer kanske att få lite äventyr imorron, den som lever får se.

/Puss E



Etapp 1

Tjolasvejs alla glada! Jag har sysslat med så mycket kul i veckan att det kommer att komma i etapper, som om man fjällvandrar och går bitvis från punkt till punkt. I alla fall så har vi varit tre dagar i stugan, bara jag matte och husse. Innan vi for så retades husse med mig om mattes ihoplimmade stora sol, och en fisketur vart det i solen!

Se själva!


En otäck sol!


Men nyfiken som jag är kollar jag in den!


Sen vart det rygga in!


Himla massa plankor utanför ångsågen, högg en och race!


Väl nere i hamnen höll jag stenkoll på ploppen!


Kolla!!! Den oranga ploppen far under vattnet!


Släppte, men det studdsar firrisar som bara den här nere!


Husse började jobba 04.30 på tisdan och ville ha mig på en pink... Jag bara blängde på på han!


När husse slutade jobba var vi och handlade och hämtade ut mattes bil som varit på tejpning, sen drog vi iväg till mormor och morfars stuga. Vi var alldeles ensamma där och det var så tyst att man hörde vad matte och husse pratade om :)

- Hej matte är du också här, vad har du för kul mojong?


Den tog jag med glädje!


Efter en massa kast å bus gav matte upp och kastade den i båten!


Eftersom jag inte tordes hoppa i båten provade jag från annat håll!


Husse gick då och satte sig i båten, så jag provar väl då!


Den glider ut!!!!


Husse mutar mig!


Ett steg!


Två steg!


Tre steg!


Nu duktig E!


Och min belöning!


Planer på att stick nu!


Modig som jag vart så drar jag med min mojong!


Himla rolig liten sak mattes Tippen har haft, men nu är den bara min!!


Ja, vi fortsatte!


Full rulle!


Sen blev det matdags för oss alla, slickar mig om munnen för det kan rasa potatisskal!


Sen min middag i det gröna!


Ock en båttur!


Stor E, kliver i själv nu!


HEHE... Nästan utan problem!


Gick fint och matte med majong är med åxå!


Matte tyckte inte att det var lämpligt att leka majonglek på havet!


Det finns en till som har båt här, E nyfiken!


Husse ska ro en bit, är bara lätt hjälpsam och nyfiken!


Vi lägger årorna på plats! (Hoppas inte morfar märker att det saknas en bit av dom, lite tuggsugen var jag allt)


Sen kastar vi ankare!


Undrar ju bara hur lång ner det tog vägen!?


 Fotomodell som jag är måste jag passa mattes spö medans hon fotar!


Tystnaden, guppandet och min insats så tog jag mig en tupplur!


Väl tillbaka gjorde jag och husse upp en eld och mörkt har det börjat bli på kvällarna!


Matte fick äran att diska! (Fniss)


På onsdagen kom Lillmatte och Tony ut för att äta en middag med oss, det vart lite stutsmatta!


Efter mat en båttur med ungdommarna, lite go med matte!


Husse är nog lite sotis, han kritiserade våran ruffsiga frisyr..
- När vi kommer i land så är det en borstning av hår och päls som står prio ett på listan! (Ska han säga så  lite hårsom han har!!) Men vi är i alla falla hans prinsessor, ruffsiga eller ej :-)


Husse ökar farten på båten och mitt skägg och min lugg bara sveper med av njutning!


Sen vart det fiske utan för stugan, tre jätte fina abborrar fick vi!


Hjälpte husse att ta fram sakerna till rensning!


Sen äckelgöra, enligt matte!


Vi grillade abborre och sen kom John Blund på besök, på torsdagen kom Gunlög och Edvard ut. Jag gick som en riktig  spårhund i hans spår och hjälpte med det mesta, vi värmde varmvatten och sånt som man gör när man ska vara några dagar i en stuga utan el och vatten, Kul! Jag tog mig ett morronsim och sen funderade jag på varför vi inte ska ut med båten???

Drömmen om en båttur!


Jag bestämde mig ganska snabbt att jag inte ska hem... Matte och husse diskade och ställde i ordning stugan som mormor och morfar vill ha den. Jag ser på en gång att det bär iväg, jag tog till "kom och ta mig" leken och matte förbannad!!!!

Jag stannar, ses!?


 Det var så kul och fritt i stugan att jag kommer att tjata ännu mer på en egen tomt! Matte och husse behöver inte ha någon större koll på mig och jag kan bara rusa efter ev älgar som gnager i mormors träd. Summa =Kul

Det va bara några dagar av min lilla semester med husse å matte, när vi kom hem så sov jag länge, länge. Ock djupt, tyckte nog att det var borta bra men hemma best! Matte började tvätta och packa om??? Hmmm... vad sysslar hon med?
- I morron min lilla E ska vi fara till fjällen, Abisko. säger matte med stort leende..

Fortsättning följer /Puss E







Ziva hemma igen!

Nu har jag kommit hem från våra äventyr, återkommer med blogg imorron.


/Tjao E

RSS 2.0