Svullen i näsan och bula i huvudet!

Man kan tro vi bor i London, hört att det är dimma och regnigt där. I Luleå är det ett himla skitväder, bara regnar, dimma och till å från och nattsvart 20 timmar per dygn. Detta innebär kamera hemma och inte fullt så mycket aktiviteter. 

Upp och nervända världen!


 
Men....
Det finns inget som säger att jag inte har roligt!
En av det roliga sakerna jag lärt mig är matte och husse inte så glad över!!!
Ni vet att det finns grannar i trappen, jag talar om för matte och husse när dom passerar dörren. Dom tycker att det är fel och att dom har rätt att gå där utan att jag ska bry mig, men Eziva "jag" har då en annan åsikt.

I alla fall så ser det ut så här än!


Mina nys och fnysningar har minskat regält, vi har nu gått över till nezerilet och det tas tre gånger om dagen. Jag har en liten svullnad i ena näsborren, antar att det sitter nåt kul där. Provar nån dag till och om det inte släpper så blir det vet.
Eftersom vädret är som det vart så passar vi på att klippa lite klor, matte gick in i mitt skåp och jag anar vad som kommer att hända....

Långhalsad!


Min klotång!


Ingen fotograf hemma men efter 90 sekunder var mina klor klippta och jag tog tången och stack till mitt revir.

Kom inte för nära, jag vaktar den med hela min kropp!


Efter en stund kom lillhusse och vi busade som vanligt!


Medans vi svamlar på tar matte fram damsugaren, ni vet att det kan bli lite klospill efter en kloklippning. Jag är ju inte sen att haka på med städningen i brist på annat.

- Jag ska tysta dig!


Här planerar jag för skurborstjakt!


Kan se ut så här innan matte får ett bryt!


När golvet var skurat och jag fått sitta utelåst på inglasningen så slutade husse att jobba, äntligen en positiv människa.. Vi rusade ner och mötte han mitt i en Taxi städning.

Man kan väl säga att E har fått nog på städning.
- Nu räcker det husse, vi leker istället!?


Efter städning, rastning och möte med husse vart det mycket för matte. Detta innebär att husse får snickra ihop kvällsmacka och matte vila. Vila i min soffa??? Det passade inte mig, så jag valde att göra allt för att hon skulle flytta på sig..

Se själva vad jag kan vara ego!


Vi slutade kvällen som vänner, matte har skickat in bilder till en höstbildstävling som Norbottenskuriren har. Husses bild kom före min, lite surt var det allt men husses bild såg ut så här.

Husses höstbild!


I dagens morrontidning var min och mattes bild med, se bara!


Ialla fall så kom Enya och hälsade på, vi passade på att busa som vi bara kan. Men vi vet båda två att vi inte får busa inne, man kan säga att vi SKET FULLSTÄNDIGT I VAD HUSSAR Å MATTAR TYCKER.

Race var det!


Hon gick till anfall!


Hehe, se upp din lilla skitunge!


Nu ska jag visa dig hur man gör på riktigt!


Som sagt, en vatten paus behövde vi, lite baklänges är vi allt!


Vi tog en sista rusning i parken, sen sover jag sött, julen närmar sig och jag ska snart skriva en önskelista till tomten, men här får ni en lista på min tiggarserie..

  • Gurka
  • Banan (skalad)
  • vitlök, gullök och rödlök (skalade)
  • Plommon
  • oliver med paprika
  • Citron utan skal
  • Mandarin och apelsin utan skal
  • Glass, alla sorter

Jag tigger på allt som har med mat att göra, men listan ovanför är det bästa. Pasta, ris och potatis får jag i alla fall när det blir över. Jag har även nockat matte i pannan, hon håller på att knyta sina skor och tar alldeles för lång tid på sig. Vad gör jag då, jo hjälper till och vi bara krockar??? Jag har all rätt att sätta mitt huvud högre i den hastighet jag vill, matte har bara sig själv att skylla som har knytskor!! Eller hur alla, håll på E! (matte har bula i pannan) Nu ska jag och matte ta en kvällsprommis i regnet, ses å hörs.
Tass o puss JAG E
 


Kul på jul!

Jag kan börja med att berätta att det finns 3 jätteroliga saker att se fram emot just nu, tar dom i händelseordning.

4 december bär det iväg till umeå, Matte ska träffa en massa läkare och skrivas in för operation. Mormor, morfar och lilla Enja ska följa matte och mig då. (och kanske lillmatte) Den dan  blir vi bara över dagen, men sen på söndagen så åker matte iväg själv och läggs in. På mångad den 7/12 kommer hon att opereras i ryggen och blir borta några dagar till, det kommer att vara tomt utan matte. Vilken tur att jag får vara hos farmor och farfar, Enya tar också emot mig med stora famnen när husse jobbar.  

Sen den 23 december kommer våran vän Fenja och ska fira jul med oss, hon stannar till den 28 dec. Det ska bli så himla kul, tänk hela dagar med bara ståhej :-)

Söndagen den 25 april nästa år är det MH hemma på mamma Yras bk, tralalala... Jag kommer att få träffa mamma och pappa, mina syskon och alla mattar å hussar. Pappas matte kommer att pussa på mig det vet jag, men se upp för förstorade näsor och blåtiror..

Den lilla snö vi haft är ett minne blott, matte hann i alla fall fota mig i solen innan regnet.

Eziva, liten tös!
 

Kolla in mina "big size öron"!


Vi har tagit en prommis till Åke Eriksson för att hämta 19:on, vi går som vanligt in via bilhallen. Det första jag ser är säljare Kalle som tjatar på med kunder, när han fick syn på mig så vart det ett snabbt avslut och ögonen var bara på mig.
- Skyll dig själv, säger matte och släpper mig

Återförening med Kalle!


Det vart hopp å studs, Kalle skrattar och bara tycker om mig.
Om jag lindar in kopplet runt benen kan han omöjligt lämna mig för andra kunder.

Se vad bra det går!


Han tror han kan smita, vilken en!?


Jonas kommer förbi och jag lämnar Kalle för att snabbare än blixten hugga Jonas handske!


Vi tar husses bil o drar hemmåt, matte o husse lämnar mig med lillhusse för att jobba en stund. När matte kommer hem så går vi ut och jag bara nyser och fnyser, jag menar verkligen nyser och fnyser oavbrutet. Nästa dag ringer matte till vet Lasse som säger att han stoppar pappret under näsan på Pia. Pia ringer lite senare och matte förklarar läget. Det rinner som Storforsen ur näsan och att jag nyser o fnyser varannan sekund, Pia tror inte att det är kvalster. Men jag kan ha nosat in något kul i näsan som retar och vill komma ut, jag har ingen temp och är lika intensiv som vanligt. Pia sa att matte måste på apotekat, barnnezeril och barnkoksaltlösning. Vi ska höras på torsdag igen och se om det blivit bättre. Apoteket nästa.

Jag bär alltid apotekspåsarna hem, svårt bara att lämna dom ifrån mig!


Mina egna prylar den här gången!


Husse kommer hem å det blir koksalt i znosen!


Som ni ser ställer jag upp på det mesta och jag har en reflex i frambenet, ser ut som om jag tigger fast det inte alltid är det roligaste att umgås med min matte å husse.. Helt plötsligt ser matte att jag har något vitt på frambogen, känner på det. Kladdigt...!? Hur tror ni det slutar idag då?

Jaaa....


Vad säger man??? Jag hoppas ingen påstår att jag aldrig badas, är nog renaste hunden i centrala Luleå.
Mina nys å fnys har blivit bättre, matte pratar med Pia imorron och ser vad vi kan göra. Det blir kanske näsdroppar, jag bara gillar läget.

Fortsättning följer...

Söt, Blöt, Trött E. Sov sött alla! / Lilla Jag







Eziva har Spökinfluensa!

Veckorna går och jag blir inte lugnare med tiden, men jag ser en himla massa mer konstiga saker. När det blivit kallt så har en granne satt  på sig en konstig jacka, jag tror att det ligger en hel räv runt halsen på henne. När jag och matte kom ut en morron så kom hon och hade hela räven över huvudet...!? Vad gör jag då? Självklart talar jag om för henne att det var lite obehaligt, med andra ord reser raggen och skäller ut henne. Matte förbannad i vanlig ordning!!!

Vi har även haft besök i min park, en morron när solen lyste så gick matte, husse och jag på prommis. Så blir jag som vanligt lös i parken och gör ett tokrus. Vi går igenom parken och jag blir helt stel, 1 decimeter lägre och två decimeter längre. 5 meter framför mig låg det två stora vita hinkar och glodde mig rakt i ögonen, matte och husse började asflabba och matte utbrister
- Men vad f-n, är du rädd för dom här oskyldiga små sakerna...?
Jag och matte går fram och pratar med dom och jag väljer då att tjuva dom. Riktigt roliga kompisar, jag bär dom, kastar dom och det fanns ett långt handtag som jag stolt tog i munnen för vidare prommis. Tror ni husse och matte hade med sig kameran? NIX, skitklantigt!

En dag när husse kom och mötte upp oss på våran prommis så stod vi och tjatade lite, från ingenstans så kommer det en snubbe och går förbi oss. Jag blir så överraskad att jag flyger på han och talar om att man inte smyger sig på mig så där. OJOJ, det skulle jag inte ha gjort... Om ni bara visste hur arg matte och husse vart så vill ni nog inte känna dom, jag gör inte om samma sak det är ett som är säkert. Ibland är det nära att matte tar och packar ner mig i kartongen, går till busstationen och skickar mig till min pappa som verkligen bryr sig om mig! Men när hon räknat till 10 så pussas vi igen :-)

När matte jobbar så sitter husse mycke vid datorn, jag tycker inte det är så spännande.

Åhh, vad trist det är..!


Men när vi väl kommer oss ut så ser jag ut så här när vi kommer hem!!


Jag bör inte klaga för att jag har det ganska bra, matte tycker att det är nyttigt att bara vara ibland. Mormor ringde förra veckan och ville att vi skulle komma och äta köttsoppa, självklart så kommer vi. Det vart ett ståhej med min vän Enya, svamlar på inglasningen och jag passade på att skita ner vitklädda soffan där.

E så duktig!


Efter lite för mycke bus vart det så här!


Om alla vuxna tror att det vart bättre, har dom fel:-)


Enya är lika tjurig som jag!


Sen hände det saker..
Vad sysslar lillhusse och morfar med?


Aha, jag får Enyas foder för hon ska äta nån annan sort!


Iblad vill jag bara vila, inte ofta men det händer, ja då kommer matte med sin himla blixtrandes kamera och väcker mig...


Det blir fredag och det är helt fel dag att bli badad på!


E nybadad = Jävulen själv!


Pass upp husse!


Passar på att försöka sno husses tofflor!


När jag är nybadad är det bara att ta med mig ut, jag river alla 148 kvadratmeter annars. Jag är ingen lek! Men vi tog en långprommis och jag tokade av mig, matte och husse tycker att det är lite roligt när jag blir så där roligt prillig i huvudet.

I söndags for vi till Kallax och prommenerade i stora skogen, jag var lite över det vanliga just den dagen.

6 dagar ifrån 9 månader passar jag på att jaga husses skor!


Det svarta mitt i bilden är JAG, ni vet EZIVA! 


Skog, Eziva och Ezivas öron!


Efter ett tokrus på en timma så ska matte och husse fara vidare, inte jag!
Vad tror dom, att jag ska mutas in i bilen.

HEHE.. :-)


Jaja, jag gav mig. Det vart att se Willes hockeymatch! Vann med 7-3 YES!

Wilde Wille gjorde första målet, duktig grabbhalva!


Vi gled vidare till rutvik för att kolla till John, Marie. Vincent och kompis Lycka. Alla vi vill pussa på den lilla illbattingen med glimten i ögat, det är lilla Vincent (inte jag)

Först  matte!


Sen lek med busiga farfar, min husse. Lycka vill vara med i leken!


Vidare till farmor och farfar, det är sån pappa dag idag.
3 generationer! (Bästa farmor tar uppmärksamheten)


Efter fika drog vi vidare till mormor och morfar, när vi kom dit var Andreas, Wille och prinsessan Julia där. Andreas var precis på väg att pinka lillskiten Enya när vi kom så jag tokade runt själv en stund.
Dom kom tillbaka och mormor är aldeles för sölig att släppa loss Enya, hinner bli otålig.

Skynda på nu, orkar inte vara still längre!


Yes, då racar vi!!!!


Till brottarmattan för en match!


Biter hon mig i tassen, biter jag henne i öronen!


Hon är full i fan den lilla goldenbruden, kanske Enya Bond 007!


Till och med jag kroknar, det vill säga mycke!


När jag talar om för min matte och husse att det är dags att göra något så busar jag extra mycke med min Mysa, dammet yr och en lätt irro från dom sker då.

Det vart för mycke idag så det såg ut så här medans dom skodde sig!


Väl ut genom porten är det FOT till parken!


Planerna bar i väg till kyrkogården, mysigt att vara där när det är mörkt och det lyser en massa ljus. Kvällen till ära fick jag vara lös under hela besöket och tro det eller ej jag kan sköta mig!

Jag och husse börjar med att tända gammelfarfars grav!


Sen gammelmormor och morfars grav med matte!


E har en baktanke, som alltid!


- Va, jag har inte tagit nåt!!!


Och Åkes grav, den med den fina pippiskrollan!


Idag, lördag har husse äran att jobba som vanligt. Det bar iväg på en långis med matte i snöyran.

Jag startar med att hjälpa matte med att bära en hanske. (Den högg jag när hon låste dörren)


Det vart en prommis till kvantum och jag är ju inte så rumsren att gå med i koppel. Matte klädd så hon ser ut som en Michelingubbe, vart varm av att tampas med mig. Vi gick genom kyrkogården för att kolla om ljusen brann fortfarande, vilket dom gjorde. Lillmatte ringde och matte tog av sig pannbandet, till min ära så snodde jag det. Om jag inte så fel tror jag att det rök ur mattes huvud!!!?

Eziva hjälpsam!


Väl hemma var det en skum hund på mitt fårskinn, det är här mina spöken kommer in igen, Eziva 8 veckor och på väg från Stellan, Agneta och min mamma YRA. Matte har förstorat den bilden när jag låg i bilen och bara längtade till att komma hem till Luleå och snön!

Se själv vad obehaglig jag var för 7 månader sen!


Nu blir det avbrott, husse kallar oss till garaget! Återkommer..

Det var ett litet rådjur som studdsat upp på vägen, mitt framför husses bil. Som tur var överlevde rådjuret. Husse ringde och anmälde det, markerade platsen där det hänt. Vi kom till garaget som pressfotografer, jag var glad att se husse.

Hej husse!


Vilken tur att det inte vart mer skador än extraljusen!!!


Allt väl, och förhoppningsvis inget skadat rådjur. Husse jobbar en stund till innan middag, lillhusse kommer nu  hoppande och studdsande med mobilen i örat.
- Mamma, snälla kan jag få en slant? Jag vill fara till Olle å Levi  i Råneå, jag har ingenting att göra.
Matte ställer 100 frågor och lillhusse får en hunka så studdsar jag med lillhusse innan han rasslar ner för trappan.
- Vad matte är lättlurad!!!

När matte satt och kollade igenom albumet så fann hon en bild som hon inte visste fanns.... Husse har smygtagit den medans hon trodde att han sov. I alla fall så var det en morron när jag och matte gick ut för att pinka. Det var inte vilken pink som helst, pinkprov på G. Yrvaken efter att ha ställt mobilen på ringning skittidigt en morron i höst vart det rengörning av min skrutta med Klorhexidin Fresenius Kabi (tjorvigt namn på ett rengöringsmedel) Sen ut. Jag satte mig i vanlig ordning och pinkade, matte stack under en kartongmojong som pinket for i, inget konstigt med det. Men att ta sig in med pink i en kartongmajong, Eziva kampandes med koppel och i nattserk utan att nån ska se... Hon klarade det men två månader senare ser hon foton på det och husse kommer inte ha det lätt när han slutar. Nu ska matte ge igen... :-)

HIHI.. Kolla in!


Ha kul, det har jag /Snöpuss E

E in action igen!

På fredag kväll var jag så himla trött, det har varit jobbigt att hålla koll på alla hundar, veterinärer och sköterskor på djursjukhuset. Lillmatte och kompisen Jens var och tittade till mig en sväng, det är alltid lika kul när lillmatte kommer för jag kan bete mig lite mer spattigt än vanligt. Ofta har hon strumpbyxor som hon inte vill ska gå sönder när jag attakerar henne.
- Åhhh... Vad lider du av, tjuter hon när jag INTE ger mig. Matte skrattar och låter lillmatte själv ta tag i mig, det är inte det lättaste :-)

På lördag morron när husse for och jobbade gick matte å jag en prommis, matte hade fickorna fulla med ljus. Idag är det All helgons dag så vi styrde mot kyrkogården.

Eziva tände ljus på gammelfarfars grav!


Matte for och jobbade sina två timmar och jag vart skjutsad till farmor och farfar som jag inte sett på länge. Eftersom jag inte busat på några dagar så var jag extra tokig just på lördag, matte öppnade dörren och ropade
- Berädda!!!?
In flyger jag som ett jehu, matte talar om att det är ganska mycke mer virr i huvudet på E och önskar lycka till. Hon stänger dörren och vill nog inte veta hur jag betedde mig, men när matte kom för att hämta mig så vart jag så glad. Att bli lämnad som på djursjukhuset vill jag  inte veta av igen, går matte in på toa fast husse är hemma så står jag utanför toadörren å gråter. När husse går och jobbar och matte är hemme så ligger jag vid dörren och gråter, det var därför som matte och husse bestämde att hon vill nog inte vara ensammen två timmar än.

Imorse sov vi länge, specielt matte som har haft feber och inte mått så himla bra av den sprutan mot svininfluensan, idag var hon ok och inte lika mycke gnäll. Kan till och med gå 15 meter utan att oja sig, vi alla tog en prommis till kyrkogården. Det är så vackert när det lyser på alla gravarna, på vägen dit var det två grabbar som spelade bandy....

Kollade noga in dom, lekte lite dommare!


- Vänta, jag är med å leker!


Lugn grabben jag tar den!!


- Synd att det stod en i målet, annars hade vi klarat det...!


Vi gick och kollade till alla nära och kära på kyrkogården och man blir bara varm i hjärtat å se vad matte och husse tycker om att träffa dom igen för en stund. Vi gick hemmåt och jag passade på att se vad jag kan göra för att hjälpa matte med hennes rygg.

Jag är starkare än jag ser ut att vara! 


Nu börjar matte att vekna!


Halsbandet lossnade, när matte försökte sätta på mig det så vart jag snabb som blixten.

Högg en handske av matte för att försvåra det hela!

Staffet vart gallertrappan där vi bott förut!


Jag törs, men inte matte!?


- Kom igen då matte!


- Vi kommer tillbaka till dig din fegis där!


- Vänta matte vi är på G, bli inte ledsen nu!


Vi stannade upp en stund hemma och ryggan åkte fram, mitt tonläge satte fart och dom är alldeles för söliga. Jag hjälpte till i vanlig ordning. Vi for mot skogen, E tokig i bilen!!!
När vi kom fram så försvann husse och matte pratade i mobbe med lillmatte, hon skrattade så och tog ingen som helst hänsyn till att jag satt kvar i bilen!!! Husse kom tillbaka svettig och det vart fika.

Tiggande E!


Ca 40 minuter senare vart det sele på!


Yes, där bär det iväg!


Matte går himla sakta, det innebär att jag måste sätta nosen nästan under spåret. Som om jag inte är duktig nog, bara lite forserad kanske!??


Matte hittade två pinnar i skogen som husse fick ta med sig när han gick, hann aldrig träffa pinnarna men jag hade ju tjansen att leta upp dom. Till min lycka så fann jag båda två och innan vi slutade leken så hittade jag min kamprulle. Om ni tror att jag släppte den, då tror ni fel! Husse fick bli lite irro på mig, lite intensivare är den vanliga intensiviteten!

Vilket fynd jag gjorde, åter en massa kamp med matte innan husse kom å tog över!


Tillbaka till bilen vart det vatten efter ett mycket lyckat resultat!


Vi drog hem och matte å husse sprang som yra höns, jobb på g. Jag vart lämnad med lillhusse efter middan i hela två timmar, men lillhusse å ja kan nog hyssa på kan ni tro. Nu kom husse hem och det blir krigsdans runt en JÄTTE pinknödig husse, räkna ut resten själva!!!!

/PoK E

RSS 2.0