Husse, nu handlar det enbart om hur korkad husse är!!!

Igår så var vi och handlade, att handla med husse tycker matte inte är det snabbaste hon gör. Husse  är känd för att ta TID på sig. I affären ska han vända, vrida och läsa på 99% av allt som går att köpa i affären, i det har fallet var det på ICA MAXI. (ingen liten affär precis) Innan dom kommer ut ur affären så måste husse ha sig en 5 kronors korv, matte skakade på huvudet å sa
- För 1 timma sen åt vi fil och macka till lunch
- Det tar på krafterna att handla, får matte till svar
Hon skakar på huvudet och börjar dra sig sakta mot bilen, där sitter jag och Fenja i väntans tider.

Dom gav oss lite frisk luft i alla fall!


Sen drog vi vidare till Karlsvik som vi flyttar till redan på måndag, lite svammel bara. Det mest intressanta var att det var ett himla hundliv. Alla tisdagar har polisen hundträning, och idag var det i Karlsvik. Vov vov vov lät det.

Vi börjar med att nosa in oss bland träden!


Fenja håller koll på mig!


Å jag på henne!


Skillnaden mellan oss är att jag förföljer henne!


Hon hittade en pinne, kanske mer fokuserad än jag!


Jag drar å försöker hitta en egen!


Nu kommer vi till smarta husse....
Då förra veckan köpte vi en bärbar dator till företaget, Farmor har skött hela företaget åt oss. Nu vill hon att vi ska sköta det själva och matte har börjat så smått att sätta sig in. Den bärbara datorn har fått en plats på köksbordet (tillfälligt) I lördags ringde farmor och talade om att hela företaget är nu på eran externa hårddisk, klar att hämta. Husse lyder och hämtar hem den, kopplar in den i bärbara på köksbordet. Tjatar, tjatar och åter tjatar på hundar matte och lillhusse att VI INTE FÅR SNUBBLA ÖVER SLADDARNA. Ingen snubblar, till och med hundarna har fattat att det är en farlig zon att passera. Vad husse då inte har förstått, det är att även han INTE får dra med sig kablarna när han lämnar datorn. Å de gör han!!!!?? Ja, vad säger man?
- Braaa, duktig husse!!!

På kvällen när husse drog på jobbet så skulle matte koppla in den i gamla datorn, ge lite info om affärsplan till ett skolarbete till lillmatte. Den bara inte fanns! Matte ringer givetvis husse som är hemma snabbare än snabbast. (tro det eller ej, men han var snabb) Han provar på alla konstiga sätt att få igång den men misslyckas.
- Det måste ha hänt nå när den åkte i golvet, säger han
- Nähä, det menar du inte, säger matte med halvsne min
- Vi får hoppas att Overclockers kan rädda det som finns på den, säger husse
- Mmmmm.. säger matte

Saken är den att vi köpte hårddisken i höstas för att ha den som en backup till bla alla våra tusen, tusen och åter tusentals bilder. Inte nog med det, hela vårat företag var där...

Jaja, vad säger man. Man kan inte annat än skratta och gå vidare i livet. Vi har ju en hårddisk i huvudet, så det är väl bara ladda upp den mellan varven..

Till Anette.. Faktiskt så piper min boll än, är så himla försiktig med den. Men.... jag måste dela den med Fenja, det är ALDRIG kul för jag är en sotis dam. Det ska bli himla roligt att få träffa er och alla andra!
Vi får se hur jag sköter mig där nere, om matte å husse är helt omöjliga är det nog troligt att jag tar den där platsen i bilen :-)

Puss alla /E

Bara tjorv!

Matte och husse tycker att jag bara tjorvar, I ALLT!? Matte klappar mig på huvudet och säger
- Finns det nåt har inne?
- Helt tomt säger husse och ler
Jag tycker inte att dom är roliga, en riesenschnauzer på 1 år, 2 månader och 3 dagar är så här. Att jag sen diskuterar, skäller, gnäller och ylar, ibland allt på en gång är väl en sak. Dom kan ju köpa sig öronproppar!
Det ska höras när jag är ute, speciellt på min gata hemma i stan.

I Fredags var vi ute å rantade med bilen, for sen för att hämta farmor och farfar på porsön. När vi närmar oss så börjar jag gnälla, sen yla och slutligen framme på gården skäller jag. Då är jag poppis :-)

Jag och min farfar!


Sen for vi till rutvik för att titta på den nyfödda prinsessan Ellie.

Stolt farfar!


Som vanligt blir det en kvällsprommis, och vi är så hjälpsamma! 


Jag in action!


Isen på hockeyplan har tinat i värmen som varit, då kan ni väl gissa vad vi gjorde.

Badade förstås!


Sen fick Fenja för sig något konstigt som ingen av oss förstod!


På vägen hem vart det lite dragkamp, två tjurskallar som inte släpper!


Jag kan inte direkt påstå att jag är ren, men med badet i parken drog vi hem massor av lera. När vi torkat så ramlade allt av i stora högar på golvet och i våra bäddar. Det resulterade i det här..

Först ut jag!


- Visst luktar jag gått Fenja! 


Sen Fenja!


- Se där, nu luktar du lika som jag :-)


Idag så hade vi tid med 19 på KRT för den årliga plomberingen, det innebar att ryggan kom fram. Det innebar lite operasång för mig och Fenja, jag tar dom högre tonerna och fenja dom lite mullrande tonarten. Väl framme på Kallax så fick vi komma ut ur bilen, husse gick och lämnade ifrån sig bilnyckeln. DÅ!!! kommer det en lös hund, svart labbe. Jag reser hela raggen och skäller så det hördes nog ner till Trollhättan, Fenja som aldrig är i koppel men var det nu hakar på att skälla. Vem vill träffa två heltokiga Riesenschnauzer då, förmodligen ingen. Två Riesenschnauzer i koppel och i andra änden en riktigt dålig rygg, tro inte att matte hade ett leende på läpparna.
Husse kom och tog över mig och vi började promenera in i skogen, efter ett tag hittade vi en snödriva som passade för lite kaffe å bulla. Vi busade på och kollade av området.

EN PINNE - Jag såg den först!


Skulle precis greppa den...


- Wow, ta det lugnt va......


- Jag hittar en annan, surkärring!


Hittade en egen!


Men vill ha den andra, smyger fram... Ähh, hon såg!


Kanske jag får lite kaffe av husse då!


I samma veva ser matte en kvinna komma med en schäfer, ungefär i två minuter var jag till salu. Undra om jag väckte nån sovandes björn. Vi packade ihop och promenerade tillbaka till KRT, bilen var klar och trötta somnade vi i våra bäddar.

Vi får se om jag hinner skriva mer i veckan, på lördagmorron drar vi till mamma Yra i Lindesberg. På söndag ska jag träffa min mamma, pappa och alla syskon. Ska även träffa Dumpe och spökerna, intressant. Matte och husse har köpt en lägenhet i Karlsvik, så det blir lite packning av porslin och annat tjafs i veckan.

Ha det kul alla /E

Färdigblodat!

Att Fenja kom till oss den 1:a april är inget aprilskämt, men efter en lång resa från Härnösand fick hon inte vila. Det vart trimmbordet på studs, sen är husse kom hem vart det ett bad.

Stackars Fenja!


I all den här snön som kommit till min park är det inte lätt att hitta igen pinnar

Men Fenja lyckades sno åt sig en av mina goda pinnar!


Hon är snål, bus med husse istället!


En dag när vi for och handlade så gick husse själv ner i garaget för att hämta bilen. Fenja har sån separationsångest, hur kan hon bara tro att husse med bil kommer ut genom det lilla fönstret?

Se själva!


- Aha! Där kommer du, är det nu jag ska akta på mig, säger hon?


Vi for och handlade lite ved, grillkorv och annat smått å gått. Sen tittade vi förbi farmor och farfar en sväng.

Blöja på innan varsågod att hoppa ur bilen!


Försöker trycka mig genom 3 cm dörrspringa!


Nu har jag slutat att löpa och är inte lika intressant av hanvovvarna längre, det betyder mer frihet. Det finns nu tre veckors hopp, studs och spring i benenatt ta igen. Förra lördagen var det lite mulet, men varmt och vindstilla. Pulka, rygga och allt tillbehör packades. Fenja vet ochså vad ryggan betyder, å två galingar som vi är vart det krigsdans och sång.

Tillslut bar det iväg!


Jag får minsann dra hela lasset, Fenja trippar omkring som en himla primadonna!


Äntligen framme, och lossning av mig!


Väl lös valde jag att packa upp pulkan, tvärvände!


Jag han riva och slita lite, husse muttrar och packar ner igen!


Med svansarna på topp bar det iväg ner på isen!


Vi tömde pulkan, gjorde upp en eld. Fenja högg sig en pinne!


Jag vet att våran mat är i den blåa påsen, släpper den inte med blicken!


Jag gick till Fenja och visade vars skåpet ska stå!!!!


Tyvärr så hann vi starta ett slaggis, men husse var snabb. Och arg på MIG!! Jag bet Fenja i örat så att det började blöda, matte sur och kallade mig för SURBITCH!!
När vi lugnat ner oss vart det äntligen dags för...

Mellanmål!!!


Fenja fick sitta med husse och äta sin mat i lugn och ro, uti fall att!!


Sen har jag stenkoll på var Fenja går!


Allt hon gör...


Måste jag ochså göra!


Och vidare!


Hur tänker hon nu tro?


Hon hittade en koja!?


Sen försvann hon bara, började ivrigt leta?


Undra om hon gick upp från isen, tar sats!


Ser ut över hela isen men ingen Fenja!


- Titut din elaking, säger hon och kravlar sig upp!


- Matte Fenja hånflinar åt mig.......


Svamlade en stund!


Sen vart det glöd i brasan, - jag kollar husses tuggor...


- Så kollar du in mattes!


Husse vart busig av att få lite lunch i sig!


Att min matte och husse är lite småbusiga vet väl alla, men idag tog husse rekordet. Han trodde nog att han var 8 år.

Vad i hela friden gör han?


Men det gäller att hålla tungan rätt i munnen!


- Yes, där ramlar han!


Hej husse och välkommen ner på jorden igen!


- Gjorde du dig illa?


Bra, attack... :-)


Husse och vi vovvar hade värmen uppe, men matte som inte kan röra sig på samma sätt började bli lite frusen. Så det vart till att packa ihop våra pinaler och bege sig hemmåt. Husse tog pulkan och Fenja tassade på före matte som hade mig i koppel. Vi gick över snöhögarna för att nå barmark,  då händer det....
Ivrig som jag är drar jag för att komma till husse och Fenja, i samma ögonblick som matte satte sin ena fot i barmarken viker sig mattes ben och ramlar. Matte skrapar upp hela ansiktet och ser ut som ett blodigt monster, husse försökte hjälpa matte upp men det tog några minuter innan benet bar.

DÅ VAR JAG TILL SALU! Först har jag nockat henne så hon fick svullen näsa och blåöga, och nu det här.. Men det är ju inte med mening och matte har förlåtit mig. Med en risen är det ju lite spännande mest hela tiden, jag har ju trots allt inte tuggat sönder mer än ett par tofflor och husses båda handskar

Tjao, Färdiglöpt och avmaskad E



April, april!

Igår var det 1:a april, då skämtar man med andra. Självklart ska jag vänta till den rätta killen, sen måste jag ju bli lite stabilare i kontoret. Det är matte och husses fel att jag är lite busig, man blir som man umgås. Men lika gråhårig som husse är kommer att dröja för mig :-)
I alla fall så har Fenja å jag kul, men skriver blogg om ett par dagar..

Blink, blink!


HIHIHI... E

Matte å husse SKITARGA!!!!!

Kort sagt så kom Fenja hit idag, lyckan är fullständig. MEN..... Jag hann tjuvpara mig med en halvstor vägkorsning, matte var så korkad att hon trodde att det bara var vi kvar i luleåcity. Jo hon släppte mig och fenja i parken, ringde husse och är nu helt förtvivlad...

Återkommer senare när matte har lugnat sig. Luleå=regn=ingen kamera


RSS 2.0