Blodigt värre!

Jag har äntligen blivit DAM, jag började löpa för två veckor sen. Man kan säga att jag blöder mycke, då menar jag mycke. Matte tyckte att det var på tok för mycke så gissa vad matte och husse slösar pengar på? Tikskydd och en himla massa så kallade trosskydd, när matte satte på mig det för första gången gick jag till min bädd. Jag provade att grina i några minuter i hopp om att hon skulle tycka synd om mig, hon är kylig som en iskub och tittade inte ens på mig. Nu åker det av och på hela tiden för det går ju inte att pinka med det där på sig. Från dag 9 i löpet så sätter jag svansen regält åt sidan när jag ska på och av med skyddet, det innebär då att kopplet sitter på hela tiden. Killarna är fullständigt tokiga i mig, och inte tala om mina kissfläckar. Dom krafsar och äter upp mitt pink, andra rullar sig i det!!?

Lite har jag i alla fall sysslat med under dom här veckorna, bla skottat snö med husse på ishockeyplanen.
Så här kan det se ut när vi skottar åt barnen!

Tjoho!


Passar på att bromsa husse lite!


Tippar av snön!


Ett varv till!


Kom igen husse vi fortsätter!


En sväng till!


Husse gav upp, han tycker bara att jag är i vägen och lite jobbig. Jag gör väl nåt annat då.

Hittade en pinne!


Min vita kompis kom, ville defenitift INTE dela med mig!


Mrrrrrrrrrr........................ Han gav sig!


Då tog husse av mig den :-(


När min kompis gått så fick jag den tillbaka!


Jag har träffat Enya ochså några gånger, det är lika intensivt som vanligt...

Bus med lilla markattan!


Vi älskar att bara springa! (men jag är snabbare)


Mormor kallade in oss och vi tvärvände, se vem som är först!


Lite mer bus innan vi skiljs åt!


När jag fått blöja, så ser det ut så här!


Äntligen får jag sitta i husses knä igen!


Förra söndan så vaknade vi av att solen lös på oss, då började det hända saker. Ryggan kom fram och det vart lite fix, och ut begav vi oss.

Väl nere på isen skällde det hundar någonstans, tog span!


Husse började prassla med veden!


Tra la la, jag ska få en pinne!


Jag väntar!


Men snälla husse, vilken tid det tar att sätta ett vedträ i min trut!


- Lilla gumman du får inge ved idag, vi har så lite kvar!
Jag tjurar ihop!


Matte tog fram min filt, hon tyckte att jag skulle ligga på den... Men hemma har jag den som en kamptrasa, jag brukar slå den i golvet så det bara yr damm och hundhår från golv till tak.

Snön är mjuk och bra, varför ligga på trasan?


Korvgrillning, det har blivit dags att ta fram charmen!


Och äntligen har husse tid med mig!


Och hemresan var lite lättare än ditresan, men jag sköter mig!


Det har varit en liten marknad i stan, vi knallade dit för att kolla efter ett par handskar åt matte. Hon har slarvat bort sina, eller rättare sagt klantat sig. Sätter man hanskarna på biltaket och sen kör, vad händer då? Jo man blir handsklös! När vi knallade på där nere i hamnen var jag inte riktigt rumsren, men så kom vi till ett konstigt sånd. På marken ligger ett helt gäng renar, eller deras skin. Vad tror ni att jag gör då, skäller ut dom förstås. Det vart en publiksammling runt mig, en skrattanders sådan!!!?

Husse visade mig att det var inte levande!


Jaja...


Matte har tyckt att jag ser för taskig ut, och när det nu längre inte är -30 grader så vart det en klippning.

E före!


E efter!


I morron är det en farmor och farfardag, husse ska följa matte på återbesök till Umeå. Och det roligaste med det är att dom kommer att ha Fenja med sig hem. Vi vet inte hur länge hon ska stanna men hon ska få följa med på mitt MH i Lindesberg. Nu är det hon som kommer att få sitta på bordet, klor, päls och ett bad. Jag min lilla diva ska bara ligga i min korg å titta på.

Tjao EZIVA :-)

Jättestor sorg:-(

Igår den 29 mars har lillmattes pojkvän Henrik hastigt avlidit, 22 år gammal. Henrik var en riktigt go nallebjörn, alltid världens snällast och med glimten i ögat hela tiden. Vi sörjer med hans familj, släkt och alla vänner som inte kan ha det så lätt, det är fortfarande svårt att förstå.

Vi tänker på dig Henrik, vila i frid!


Det var inte så lätt att fortsätta skriva blogg, jag återkommer kanske i morgon
/E 

Veterinär besök!

Vädret är allt bra konstigt, det har varit kallt, snöat och stormat i över 2 månader. Helt plötsligt tittar solen fram som gubben ur lådan, det droppar från taken och pippitjorvarna kvittrar så glatt. Jag och matte har passat på att köra lite bil i det fina vädret när gatorna är framtinade, var ut till Karlsvik å racade i skogen en av dagarna. Men igår när vi vaknade så var det full snöstorm igen, halt på vägarna, pippitjorvarna gömde sig under bilarna utanför oss.
Matte tycker att pippitjorvarna inte borde vara under bilarna, om jag inte slitit ut matte genom porten och jagat dom så kunde dom sitta i snödrivorna. Alltid har matte nåt att gnälla på!
Hon gnäller även på mig när jag går i koppel..
- EZIVA, JAG FINNS FAKTISKT I ANDRA ÄNDEN AV KOPPLET, säger matte med ARG röst.
Jag fattar för sekunden och hoppar jämnfota i fotposition, för att ta sats och bryta ryggen på matte i ett ryck. Mycke enklare och lydigare när jag är lös.

Igår for vi till veterinären för min spruta, när vi började närma oss förstod jag vart vi skulle. Jag började med att gny, slutade med att råskälla så rutorna på bilen höll på att explodera. Matte parkerade och öppnade bagageluckan, lydigt satt jag kvar till "varsågod", då flög jag ut ur bilen så matte inte höll på att  få stänga luckan. Arg var hon, men jag var så ivrig att jag inte lyssnade utan drog matte mot dörren. (hon åkte som en vante efter mig) Matte ännu argare och vägrade öppna dörren innan jag var tyst och inte stod och studsad som en boll. Väl inne skrattar personalen åt mig och jag käftas tillbaka..
- Ni kan få komma in på ett rum på en gång, säger då veterinären
Efter ett par minuter så kom hon tillbaka och laddade sprutan, när det var dags var jag inte så kaxig längre. Jag kröp upp i mattes knä, tjopp så var det över. 470 kronor på mindre än 5 minuter och det bar iväg hemmåt.

Dagen var bara så där tills lillhusse kom hem, äntligen nån som bryr sig och det vart full attack. Sen kom våran chaffis Elisabeth och åt middag hos oss, men när hon kom så var jag inte så snäll med henne. Hon höll på att pinka ner sig och jag ville hälsa på henne, minst en kvart. Det slutade med att matte kom och tog tag i mig, bädden vart det :-(

Vi tränade lite lydnad på kvällen innan husse kom hem, går ganska bra men jag är lite prillig i bollen. 06.30 klev matte upp och kokade kaffe åt husse, jag tänker inte kliva upp så tidigt!

Zzzzz....


Åhhh...


Jag har en skitjobbig matte!


Nu har det gått en stund, mat har jag fått. Vi har väckt lillhusse och delat på en apelsin, dags för en prommis i solen.

Böta apelsinpussar /EZIVA


Nästan tre veckor sedan sist!

Ja det var länge sedan jag skrev, hela familjen utom jag har legat i en riktig influensa. Matte startade med feber, ont i hals å bröst. Det har inte slutat än för nån av dom, sitter kvar en elak hosta och massor av slem kvar i brösten. Jag är bara pigg å gla, men lite understimulerad. Sånt visar jag på alla tänkbara sätt, ni får gissa er till dom för annars får jag sitta här till imorron och skriva :-)

Ialla fall så har jag ett ganska bra liv, varje morgon så bär jag in tidningen åt matte och husse.

Jag bär = jag läser först!


Sen på mattes å min morronprommis blir jag som vanligt FRI, Tjao matte!


Matte ropar
- Husse kommer!
Tvärvänder!


Tjena husse, kul att se dig!


Häng på vetja!


Efter en stund säger matte
- Nu ska vi gå hem lilla gumman!
Jag ställer mig som en staty, statyer hör inget!


Jag är då lydig som en hund, när vi kommer hem så tar matte fram en av sina presenter. Hon fick en sittlapp av renskinn...

Konstig lukt!


Just nu har jag ganska mycke päls som vill plockas, men det har varit så kallt, storm och ena enorma snömängder som kommit att jag får behålla den ett tag till.

Kammad blir jag ialla fall!


Med all denna snö blir det aktiviter i stora snöhögar, det är bra motion för mig att springa upp och ner. Husse kastar åt alla håll så det gäller att vara på alerten.

Kolla in!


En till, snälla husse!


Ok, jag kommer väl då!


Lillmatte ringde och frågade om matte kunde komma till stallet, hon behövde lite hjälp med att klippa man, svans och lugg på Spirit. Så det bar iväg till bensbyn, höll jag käft i bilen? Svar NEJ!
Matte hade tagit med sig morötter, jag älskar morötter.

- Varför ska Spirit ha mina morötter?


Vi fick dela lika!


Sen spirits tur, så höll vi på!


När matte å lillmatte klippt till Spirit så drog vi oss hemmåt, ganska trött var jag när jag landade i min säng :-)
Dagarna är få då man kan bära med sig kameran pga detta elaka väder, och det är så mycket snö att man inte hittar några pinnar så lätt. Men jag har en lösning på det problemet.
Så här ser min rutin ut på våra prommisar.

NU....


STICKER...


JAG...


Till min lilla gren, där kan jag sitta å bita i lugn å ro!


Senare ville matte på lite äreenden, jag är inte sen att haka på. Vi mötte upp husse först i porsön, det är ena enorma snöhögar nu överallt. Eftersom jag inte är av den sortens hund som lämnar min matte å husse kan jag få vara lös  nästan överallt. Den här mötesplatsen vart lite mycke glädje för mig, kanske lite för mycke "kom å ta mig" lek.

Började med snöbollskastning!


En till! 


YES, DÄR SATT DEN ÅXÅ!


JAHA, SEN DÅ????


Jag tokrusar väl då en sväng!


- Se vad jag hittade...!


Tjoho!!


Nu är jag högt upp, matte å husse kan inte ta mig :-)


Husse försöker ta mig = jag retar tillbaka!


TRA LA LA LA.....


Matte gör ett försök att kalla in mig....


Då får hon fånga mig först!


Tokrusar mellan kullarna med min upphittade flaska i gapet!


Efter en liten prosedur så pussade vi på husse och lämnade honom, vi drog vidare till mattes stora lillebror med familj. Matte öppnade bagageluckan och bad mig stanna kvar, vilde Wille kom och gav matte nycklar till garaget och matte satte in något konstigt i bilen?

Kolla in!!


Om jag pussar på mojongen så kanske är den snäll med mig!


På söndag var husse ledig och ryggan åkte fram, vilket röstläge jag kan ta fram när det gäller. Ni ska bara höra, matte å husse lätt irro på mig :-) När vi väl tagit oss ut så gick husse i garaget för att hämta ved, jag kollade då in vad som fanns på och i pulkan.

Snosandes Eziva!


Snodde mattes mössa, gissa om den gick att sätta på huvudet!


Sen bar det iväg!


Husse var tvungen att hålla mig rätt hårt, ville gärna springa med pulkan.
Men väl framme så var jag ganska aktiv, snudd på en irrohund.

Jag började att gräva vid mattes skor som en tok!


Nosa..


Fortsatte gräva, matte mer irro!


Nosa igen...


Se vad jag hittade!


Vilka pappskallar som lämnar sånt här efter sig!


Busa lite med den!


Men husse tar den för att sen sätta den i soporna!


Det blåser lite ute och det låter konstigt, jag lokaliserar!


Lite osäker är jag!


Husse kommer så jag visar vad det är som prasslar så, plast!


Vi kollade in den stora plasten?? Helt ok att den låg där och lät, vi gick tillbaka till matte. Husse började göra upp eld, när första klabben åkte i snön var jag där som en avlöning. Ingen hann fatta att jag bara snodde den på en sekund... Husse tittade på matte och dom skakade på huvudet
- Du har en riesenschnauzer, säger matte
- JAG!!!!, säger husse och matte skrattar

Jag högg en vedpinne!


Kampar lite med den, men var försvann den?


JAG HITTADE DEN :-)


TJOHO, YES.... !


Husses brasa vart bara bra och dom satte igång att grilla medans jag var på lite eget äventyr!

Har ni startat grillning utan mig?


Älskad som jag är fick jag smaka!


Efter solen stuckit så packade vi ihop, vi började våran resa hemmåt. Husse drog pulkan själv, men nästa gång är det min tur.  Tar ett tag att vänja sig, men den står på inglasningen och jag hejar på den varje gång jag går ut. Matte säger att med åldern kommer det bara att bli tyngre å tygre, till sommaren blir det en typ kärra jag ska dra? Dom hittar på en himla massa, men det känns kul att få bidra med nåt.

Idag har vi varit på lite roliga saker, först ut Djurmagasinet. Jag fick en säck mat och en reflexväst, västen var på halva priset. Nu ska jag bara pussa mormor lite extra så kanske hon syr mitt EZIVA på ryggen i reflex till nästa vinter. Hon är så himla snäll att hon gör det nog gärna.
Jag har träffat Enya, vi busar på isen. Hon har nu slutat löpa, jag har inte börjat än å är 2 månader äldre. Glömsk som matte är har jag inte tagit sprutan än men vi har tid nästa vecka, matte ska då be vet kolla upp mitt löp.

Apportringen är inge roligt, men det kommer. Just nu är jag inte så populär hos matte, men det kommer åxå.
Älskad som jag är säger jag bara....

Snöiga pussar /EZIVA







RSS 2.0