Kokobahiahjärna!!!!!

Dom som inte vill veta min negativa sida stänger ner nu men det är min hjärna som det är Kokobahia i, alla som träffar mig tycker mycke om mig :-) Men!!!! inte min nya style som jag lagt på mig, första tonårsstylen. Ni vet, så där trotsig man kan bli då man bara skiter i allt och kör sitt eget race. Om nån säger FOT åt mig så drar jag lite extra i en hoppande modell, säger nån Sitt så lägger jag mig. Inkallningen är jag ganska duktig på, kom å ta mig leken en sväng. Men livrädd att matte och husse överger mig så jag kommer ganska fort. Dagarna går och matte blir bättre, men jag blir bara prilligare och prilligare.

Men posten bär jag in fortfarande!


Hundtäcken är inget för mig, bläddrar till godsakerna istället!


Matte säger att jag är inte värd varken det ena eller det andra så länge jag inte sköter mig, men på kvällen kom mormor och morfar hit. Lämnade mig ensammen för att hjälpa matte att handla, suck!
När jag varit ensammen en stund så kom morfar in med en massa påsar och jag fick träffa min bästis Enya. Vi tokrusade i parken och sen möblerade vi om inne. Alla irro, men kul har vi :-)

Jag o Enya!


En dag när matte låg i sängen så pep det i mattes mobil, matte säger åt mig att det står - Ring! Lillmatte brukar skriva så för att spara sina egna pengar, men nu var det lite annorlunda. Det stod..
- Du är Rosad!
Det är min farmor och farfar som rosat matte och vill att hon ska få slippa värken snart, matte vart så glad. Husse fick komma hem och hämta matte för att fara på blomsteraffären för att hämta hem en...

Ros!


Självklart att jag bär den åt matte, men lite ego vart jag allt!


Vår prommisar består nu av lite tjafsande, det kan bli en del diskutioner. Fot, bla, bla, bla. Slutar bara att lyssna, men får ge mig. Vi visste inte att matte spiade på oss, så hon fotade oss när jag fick ge mig och husse fick rätt.

Ingen av oss speciellt glad!


Matte kunde inte hålla asgarvet tillbaka och vart avslöjad, husse skvallrade för matte vad jag sysslat med. Men vi gick vidare och jag vart FRI!

Börjar med att minska snöhögen, äter, äter och äter!


Tjohoo, se upp!




Tyvärr så får jag bara leka med smile när jag gjort något bra, jag tycker att jag är en världsmästare....

- Så kasta den nån gång då!??


Trög husse!



Måste gå till attack!


Braaa!!! Duktig husse, nu börjar du förstå vad det handlar om!


När matte inte har så mycket för sig, tråkigt med andra ord så blir det sysselsättning inne. Bland annat, fotografering.

Ögon!


Nos!


Käft!


Å tass!


Ibland, kanske oftast så har hon sina konstiga ideer. Kom alla och prova lev som jag så förtsår ni mitt problem.
I alla fall så har jag kvar min mysiga sovstil, nu gnäller matte på att jag har tovor på magen. Vad hon inte fattar är att jag är som en snöslunga i snön och inte hon, och när hon kliver upp på morronen så ser hon inte klok ut i skallen. Jag kom med en ide om att hon kammar mig, jag sätter klona i hennes flätor. (Jag brukar göra så, det blir ett h- vete sen för henna att kamma det) Det slutar med att husse borstar igenom mattes hår, jag ligger i korgen och sneglar med ett dolt leende :-)

Snuttis och min goa toviga mage!


Igår var vi med lillmatte hela dagen, vi var på sjukhuset. Dom kommer till bilen och lillmatte gråter, redan i morron 07.15 ska hon opereras. Hon har en lymfkörtel som ska tas bort och hon är livrädd, jag märkte att det var inte läge att attakera henne som jag brukar. Dom gick på stan en stund men kom hem å åt middag. Nästa gång dom satte på sig sina kläder fick jag följa, ni kan aldrig gissa var det bar. Till Enya, vi plockade upp henne i bilen å drog till Åke Erilsson Bil med husse bil som ska servas. Vi gick in dit allihopa, jag drog en HEL ENMANS SHOW! Eftersom det var stängningsdags så samlades alla runt mig, och alla utom matte skrattade. Undrar varför! Sen bar det iväg hem till Enya, jag tänker inte ens berätta vad matte och lillmatte tyckte om mig efter den promenaden. Matte vart liggandes i mormor och morfars gästsäng, lite för mycke ont i ryggen. Morfar fick skjutsa oss hela 400 meter hem, husse ringde och då sa hon att jag är på väg till min pappa. Aldrig mer ska hon gå ut med mig! Husse var snäll och tog hand om mig när han kom från jobbet,  vilken tur!

Idag har det varit pendling mellan hemmet och Åke E, hämta en bil och in med nästa. När vi kom dit första gången så var jag så UPPSPELT att husse gav mig till Kalle, när dom började gå ut så vart det stora tårar rullar på min kind. Tyst var jag inte heller, Kalle släppte mig och det vart tokrus i husses famn. Kan inte förstå varför alla ASGARVAR åt mig, matte säger
- Dom träffar dig en kvart lite då å då, då är du rolig att se på. Men vi lever med din nya attityd dygnet runt...  

Matte lämnade husse å mig för att fara till lillmatte på sjukhuset, när dom kom hem så var lillmatte lite groggy. Det innebar att jag fick ta det lite lungt, hon behöver mat och sova. Jag, husse och matte drog ut med bilen, var till karlsvik och promenerade. Vi mötte upp chaffis Elisabet i kyrkbyn, bytte bil och sen Åke E igen. Show igen för personalen och en prommis hemmåt, väl hemma så vart det middag. Inte för mig tydligen, skiter bara vatten så det vart en tablett vätskeersättning i vatten. Skitbesviken var jag när skålen lyftes ner!

Men jag ska den 6 februari få visa upp mig för domare, ska springa i en ring. Runt, runt! Det ser jag fram emot, tänk er när jag tar och showar för ett hundratal hundar :-) :-) Jag längtar!
Det är en inofficiell utställning så nån merit kan jag inte få.

Matte tycker att jag ska stå ungefär så här då! Vilket jag INTE kommer att göra!!!


Hanvovvarna är som tokiga i mig nu, matte hoppas att mitt första löp är på gång. Hon tror att virvelvinden i mitt huvud kan bromsas lite då, kanske, kanske inte!

Nu ut med husse innan han går å jobbar, ha de!
Hej hopp /Prilliga E


Ett dygn har 24 timmar, eller?

Här i luleå kan det vara både varmt och kallt ute, i fredags var det åt det kallare hållet. Typ -30 grader, varit så nu i några dagar. Jag Eziva, riesenschnauser ska i alla fall ha min dagliga dos av promenader oavsett kallt eller varmt. Så innan dansblablablaprogrammet på fredag kväll som matte skulle se vart det en prommis till kyrkogården. Med denna kyla innebär det MYCKE kläder på matte och husse = MYCKET längre tid att klä sig.
Matte har det inte så lätt nu med skor osv, men sa att nästa boende ska hallen vara minst 100 kvadrat stort. En vägg ska vara i betong, i den ska det sitta en väl fastskruvad krok. I den kroken ska det sitta en otuggbar kedja, i kedjan ska det sitta en Eziva med nånting (vet ej än) riktigt stort i munnen så hon inte kan diskutera!

Jag förväntar mig så mycke av livet att när dom tänker prommis är jag klar till 200% men det tar alltid sån himla tid för dom!? Iallafall så drog vi iväg ut i kylan, E lös hela vägen. När vi kom till kyrkogården var det lite spöklikt, alla olika stora gravar under snön som blir lätt upplysta av lampor och lyktor. Vi valde att gå till Åke först.

Skrapade fram lillpippin!


Några sekunder för länge att hitta lyktan, drog ett race med mitt koppel!


- Se där, det lyser nu husse!


- Hallå!!!!!! vi går vidare nu!


Sen till gammelmormor och gammelmorfar!


Och slutligen gammelfarfar!


För att allt ska gå rätt till har jag super koll, men matte säger att jag är bara så himla nyfiken. Precis lika nyfiken som lillmatte! Vi promenerade hemmåt, matte frös om sina händer efter att ha fotat bilder. Lätt panik vart det att
hålla koll på ben och kryckor, men hem tog vi oss. Lördagen var lika kall, -30. Men så på söndan när vi vaknade var det "nästan" så att badbrallorna kom fram, +0.5 grader. Hur konstigt kan det vara? Jag var ivrig att få komma ut, det blir det vanliga, fot osv innan jag får studdsa i väg. Men idag valde jag att tjuvsticka innan varsågod, ojojoj... 

Husse läste lusen av mig!


Men sen återförenades jag med min pinne och min snöhög! 


Två kvällar i streck har nu matte gått med mig själv på prommis, första kvällen började vi med att slarva bort mitt halsband. Ett halvstryp med dubbla kedjor som jag fått från mattes tidigare schnosrar, matte ledsen. Men en omöjlighet att hitta i den djupa snön :(

Jag är ju en riesenschnauser, jag tycker om att diskutera! Jag pratar med alla, tvåbenta som fyrbenta. I bilen talar jag om när nån går för nära och varje gång det bromsas så ylar jag i hopp om att vi ska ut å leka, trafikljus som skog. Mina förväntningar är enormt höga, kan nog bli lite för mycke ibland. Husse undrar vad jag och dumpe kommer att diskutera om, matte skrattar och vräker ur sig
- Hon kommer att skita ner sig och fly hem till hermelinsgatan, gode tjorvigt i huvudet på den här damen...
- Spökena då, säger husse
- Är hon kvar i Lindesberg till spökena så ska jag hoppa fallskärm, säger matte och skrattar ännu mer.
Kul dom har, men jag ska städa upp mitt kontor och göra mitt bästa...

På tal om 24 timmar, i den här familjen vet man knappt dag och natt. Ibland sover vi till 11.00 eller som nu till 04.30. Dom snackar om min oreda i huvudet, jag snackar om deras oreda i deras huvuden. Klockan ett piper det i mattes telefon, det  kom ett sms som börjar så här. Hej! Jag heter Anna och är Annikas dotter... Svårt att somna har hon så det blir lite finuliga meddelande. (nykär 17- åring)
Nu på morronen så kliver dom upp, matte kokar kaffe och husse gör sig färdig för jobb. Jag gillar bara läget från min soffa tills vi ska gå ut på inglasningen. Klockan är 05.00, jag ligger och spanar genom min glugg som vanligt men det är tyst och folktomt. Efter ett par minuter gnisslar polisgrindarna och ut kommer det en gubbe, han ställer sig och fibblar med sin mobil. Matte undrar vad det är för något och husse säger att det är nog en typ byggnadsarbetare, gubben börjar röra sig och matte viskar
- Det var den fullast byggaren jag sett hittills.
Jag får syn på figuren och gissa en gång vad jag gör då? Väcker stan förstås, ville ju bara tala om för matte och husse att vi är inte ensammen vakna 5 på morronen...

Husse drar iväg och jag intar sovposition, matte pigg och sliter fram kameran.

- Snälla matte, jag hade hunnit somna!


- Ungefär vad var det du inte förstod matte, gå å lägg dig!


Man kan nog lungt kalla det här gänget jag lever med för Löjliga familjen!

Detta är Eziva! 61 cm hög, 28 kilo med rekord i lång svans och öron större än en elefant
GODMORRON!

God fortsättning på det nya året!

Veckorna flyger inte fram precis, har världens tråkigaste matte som bara ligger. Det blir ingen lek el träning med hon, studsar fram på sina himla kryckor. Jag satsar nu all min glädje på husse som åtminstone bryr sig om lilla jag, när han kommer hem från jobbet så attakerar jag han med dubbel styrka. Att matte och husse har har problem med att klä på sig när vi ska ut är ju ingen hemlighet, men nu hjälper jag även till att klä av dom när vi kommer in...
Husse har fullt sjå med att klä av sig själv, hjälpa matte och mota bort en envis Eziva. När vi ska ut på prommis så ska jag gå fot, men jag har kommit på ett nytt moment. Jämnfotahoppfot, det innebär att jag hoppar jämnfota fot :-) Husse har nu gett sig f-n på att det ska vara vanlig fot som gäller, så vissa diskutioner har det allt varit. Som vanligt är det jag som får ge mig, men nu tittar vi tillbaka på förra året en sväng!

Kommer ni ihåg den trasiga sopkvasten som jag hittade?
Släpper den inte en sekund!


Loss, fot, bla bla bla!!!


- Men äntligen!


Det börjar sen låta
- PIP PIP PIP i husses ficka :-) Ingen tvekan om vad jag vill!


Och det bär iväg med bakbenen nästan före frambenen!


Sen vart det problem! Hur gör jag nu? Att ha kvar bollen och
pinnen i munnen samtidigt kampa med min retsticka till husse!?


När vi kom hem bar jag in posten åt husse å matte!


Matte tycker att det är onödigt att trycka upp telefonkataloger till alla idag, nästan alla hittar sina nummer eller adresser på internet. Slöseri med pengar! Husse håller med, men tror ni att jag fick slita den i en tusen bitar? Nix!!!!

I alla fall vart det en tuppis i värmen!


Det vart Lördag och lilla julafton hos farmor och farfar som tänker lämna oss för ett Stockholmsbesök, först kom lilla Simon och sen kom farfar. Husse farfar och jag packade ner alla julklappar i en säck el två....

Kanske lite för hjälpsam Jag!


Väl på Porsön så vart det - Hej lilla Vincent och pappa John!


Sen lite show med min snuttis!


Vincnet är inte sen på att försöka sno min snuttefilt!


Efter en massa god julmat och trevligt sällskap fick vi äntligen börja dela ut julklapparna, Vincent hjälpte farmor och han gav dom antingen till sig själv i hans hög eller till mig. Man säga att det är en kille som fattar att man ska dela lika, det var ju inte riktigt rätt. Men vem bryr sig, kul hade vi!!

Teamwork!


Jag puffade på han lite för ett snabbare arbete!


Efter alla julklappar och en god efterrätt så ringde vi våran lillAnders som fick äran att jobba denna natt, han kom och skjutsade hem gänget. Kan bara tala om att jag var trött när vi kom hem så det vart bingen, på rygg med mina alla ben i vädret, snarkandes!

Dagen före julafton lämnade matte mig själv i den stora lägenheten för att möta upp Fenja, hon tog bara med sig en krycka och Fenja fattade direkt att det var något på tok . Hon skötte sig exemplariskt, det brukar vara ett återseende på hög nivå mellan dom. Matte kom in med Fenja och hennes farmor å farfar, talade direkt om att hon äger dom så det vart inte någon större krigsdans. Fenja vart lämnad här och vi kollade av varandra, vad kul vi kommer att ha!

Saken är den att hom hade med sig en himla massa snö, då pratar jag massor. När husse kom hem så vart det krigsdans mellan husse, jag och Fenja, och det bar iväg ut. Eftersom Fenja varit så mycke hos matte å husse var hon tvungen att nosa igenom HELA parken innan det hände nåt kul.

Fenja kollar in läget och jag linslusar!


Matte behövde vila, passar på att välta hennes himla kryckor!


Jag passade på att gräva ner dom ordentligt!


Glömde berätta att dagen innan Fenja kom så var vi ner i källaren och husse hämtade upp en stor plastsäck, och en stor kartong. När vi kom in hemma så plockar husse upp det konstigaste jag sett, en vit gran.

KOLLA IN!?


Är bara lite lätt ivägen!


- Husse! Måste bara få fråga, när vi är i skogen så är granarna gröna...?
- Hehe,  gumman min, ställ den frågan till matte för det är hon som
kommer med lite udda ideer, men jag håller med dig.
- Varför måste man alltid vara som alla andra!? fräser matte när hon hör oss diskutera.
- Nu fixar vi det här för fridens skull, du ska se att det blir jättegulligt...


Sen vart det en massa tjafs i granen!?


Klart!


Allt för att göra alla förvirrade efter all glögg så hoppar vi tillbaka till dagen efter då min vän Fenja kom! Efter mycke bus och ståhej så vart hon ansatt av KORGEN, det innebär kam å klipp-

Stackars hon, å jag som bara fick ligga i min säng!


Helt plötsligt vart jag UPPESTÄNGD!!!


Fenja fick sig en så kallad Lördagsdusch på Onsdag!


Lillmatte älskar mig mest, det vet jag. Men hon väljer att bara mysa med Fenja, när lillmatte kommer hem är jag ju så himla glad att jag inte kan låta bli att bara visa mina känslor. Hur gör Fenja för att det ska vara så mysigt, måste jag bli 8 bast eller? Jag sprang som en propeller upp å ner för soffan utan att få en enda uppmärksamhet, eller jo så här lät det
- Men Eziva... ta det lungt, vi både ser och hör dig!
Jag fattar inte och fortsätter som en virvelvind runt lillmatte o Fenja.

- Ska det ta 7 år och 2 månader innan jag får sitta så med lillmatte?


Vi tog en prommis till tutti frutti där Enya bor, kallt var det. Lillhusse å lillmatte bråkade om vem som ska ta Fenja, hallå!!!! Jag då? Fenja går fot utan koppel överallt, Eziva, jag... Går i koppel, inte så bra. Och när vi är på väg till Enya har jag lite extra bråttom, om bara ungdommarna hade haft vantar på sig hade dom gnällt hälften så lite!!!!!
20 grader kallt, hålla E som testar alla som inte rastar mig dagligen kan bli förfrysnigar i händerna. "skyll er själva, 10 månaders riesenschnauzer"

Väl framme på tutti kom farmor ut med Enya och vi busade av oss, Fenja som en polis och talade om hur vi får busa! När vi kom in så vart det hälsning av hela kalasfamiljen och sen bara relaxa, efter maten ringde det på dörren och farfar öppnade. Ni borde ha varit med, en TOMTE kom in. Jag var ju lika smidig som vanligt och Enya hängde på, Då kan ni bara gissa hur det slutade!?

Bingen för oss båda!


Det vart julklappsutdelning när tomten lämnade oss, gissa om jag fick vara med... Nää, det ska då delas på tre hundar och vi skulle nog inte vara sams förrän 2011. Det vart en kul jul med en kall prommis hem, för att få upp värmen lite extra kunde jag jaga mattes extra ben lite. Det resulterade i att lillmatte kände sina händer mindre å mindre, fick panik av kylan och " fattar inte ord, men frös gjorde hon"

Dagarna gick och min Fenja for hem, så himla kul vi haft. Lekt i snön som hon hade med sig och busat inne som vi inte får, hon har sagt till mig några gånger men jag sa emot. Om det ska komma en kompis till mig å bo här så är det på lika villkor.... Svansen i topp betyder att det är jag som härskar, men accepterar alla.

Nyår kom och matte å husse beslöt sig för att vara soffliggare, bara äta lite go mat å se på tv. Jag hörde att dom resonerade ett smällkalas mitt i natten och att det skulle smälla hela kvällen i stan av en massa idioter. En sak är då säker.... Det kan smälla så mycke de vill för jag är inte dett dugg intresserad av ljud, inte ens av vinande raketer som bara låter och far upp i luften med en massa färgskalor. Kanske bara ung å dum, vi får se. Matte å husse är då nöjda så jag ska väl vara stolt!

Matte roade mig med en sjungande björn!
 

Wow, den rörde på sig!!!!


Nu så här efter nyår har snön bara kommit, mer å mer å nästan aldrig slutat falla. Det är supermysigt, men det dras in en himla massa is från mina ben. Saken är den att...

Snö är lika härligt som sand, sand=sandigt Snö=blött = Städning i båda fallen!


Hittat en liten pinne!


Eftersom matte inte är bra än på ett tag så har jag äran att bära lite sopor med husse!


Matte stapplar än i dag på sina kryckor, operationen vart lyckad och matte blir så småningom återställd, Husse talar om för mig att dom har amputerat bort en kotdel för att ersätta en trasig disk, den trasiga disken har retat nervbanorna så matte inte har haft känsel. Hon har även inte hunnat ha balansen i gång, enligt läkaren så ska matte efter en massa träning kunna vara på tävlingplan med mig.

Nu ska vi bara se frammåt, dagarna som gått har varit -30 grader Är det någon som är sugen på att göra uteaktiviteter då? NÄÄ!

Husse kom hem å måste hjälpa av med kläder vare sig han vill eller ej!

Puss å kyss levande E


RSS 2.0