Mycke bad blir det!

Det blir en del mete för oss, finns inget som är så spännande. Matte och husse har en annan åsikt, rogivande!. Men dom börjar prata i termer som låter att JAG ska få stanna hemma... Dom tycker att jag "rantar runt i båten" för mycke. Men att hålla koll på både mattes och husses ploppar är ingen lek, sen har vi ju ingen stor båt precis. Dom hittar alltid något att gnälla om...

14/7 - 2010
Denna dag vart det vattnet men i annat stuk, innan badet vart det klippning av Eziva Westerberg- Tjernqvist. Lillmatte kom och hon tyckte att jag såg ut som en risenflicka ska se ut, bra betyg till matte. Men lite senare bar det i väg till stranden för..

Shamponering!!


Ger igen åt husse!


Sen vart det lek!


Det var min vattenleksak som hamnade i plurret, extra kul :-)


I sommras kom det två bilar och frågade om en strand i Karlsvik som man såg från notviken, matte och husse tittar på varann.
- Nä nån sån känner vi inte till :-) men om ni går åt det hållet finns det en jättefin strand som man kan ha hundar på, säger matte å pekar.
Jag vill inte dela MIN strand med alla Luleås vovvar, då får jag inte vara lös. När dom kom tillbaka så tappade dom en grön flytleksak, Matte tog reda på den och hängde den på ytterväggen så dom skulle se den om dom kom för att leta den. Hon var även på schäfersidan för att kolla om det fanns någon uppfödare i luleå, det var en stor reklamgrej på ena av bilarna. Men utan resultat, så efter några dagar vart det min... Efter första kasten var den helt värdelös, mina tänder gick igenom den och den bara sjunker.

Å jag söker!


Å söker!


Jag ger mig inte!!!


- Se jag hittade den :-)


Jag släpper den för att ruska på mig, den sjunker!


Söker...


Ger mig inte förren jag hittat den!


- Tjoho, JAG HITTADE DEN!


Ja, så kan jag hålla på länge, då menar jag länge. Jag sover ganska gott efter det.. Men jag tror att jag är en vattenhund, finns det jobb att söka som sökande vattenhund, hojta till då.

Är som en fisk i vattnet!


15/7 - 2010
Dagens projekt vart modell större pinne..

Typ denna storlek!


Jag arbetade med den en bra stund, sen ska jag se om den flyter.

Släpar ut den i vattnet!


Flyter inte, vars tog den vägen?


Hittad!


- Var det nån som ropade på mig?


- Aha, husse. Jag kommer...


Kom på att min pinne vart kvar, men VAR?


Hittade en modell mindre pinne!


Det vart lite kastapinnelek innan godnattvals!


 Nu är det middag och stranden som väntar.. Återkommer imorron med fortsättning följer å dagens äventyr.
/Puss Eziva...

6 veckor har rusat iväg!

Tiden bara rinner iväg, men största orsaken till att jag inte skrivit blogg skyller jag på husse! Den här datorn håller på att gå sönder, dom hittar inte programmet som laddar ner bilderna från kameran. Då går det inte att använda den andra datorn till bloggskrivandet.... Husse har lovat att flytta över massa program till den andra datorn, men som sagt så är han inte snabbast i världen :-) Nu idag skiter jag i om den går sönder helt!

5/6 - 2010
En liten korvgrillningspicknick på stranden, jag brukar gräva i sanden. Jag älskar sand, jag älskar att gräva.

Stora gropar blir det!


Och många!


Korvgrillning = Tiggandes Eziva


Lite bad!


Husse promenerade längs stranden och hittade en fin, stor pinne. Husse förklarade för mig att den ska matte o husse ha som bänk att sitta på, jag har en annan åsikt.

Jag hjälper husse att bära, men åt tvärsomhållet!


Efter korv, massor av bad och gropgrävning vart det hem å sussa.

7/6 - 2010
Kvällsprommis till stranden för bad och...


16/6 - 2010
Lite risenfnatt på beachen...


19/6 - 2010
Idag är en sån där dag då matte har TOKVÄRK,  så på kvällsprommisen har hon bestämt sig för att bada med mig. Det påstås att det bara är 14 grader i vattnet, men matte tycker att det är skönt i benen i kylan. Sagt och gjort så vart det bad för båda vi, jag är ju inte den smidigaste precis...

GÅR....


TILL...


JÄTTE...


STOR...


MATTEATTACK....


Det var kul att bada med matte, men hon tycker nog inte som jag...

20/6 - 2010
När man bor som jag bor är det nästan alla promenader som leder till stranden 100 meter hemifrån, att simma ger mig bra motion. Men det har hänt något annat ochså, jag har valpar... dom är ca 18 dagar gamla nu, mjölken rinner ur tissarna. Jag bäddar och bär omkring dom gräver större och större gropar som vi alla kan ligga i.
Matte kallar det "skendräktig" Och det innebär nästan ingen mat och massor av motion, hon tar av mig allt som jag bär på och jag får inte sköta mina "valpar" som jag vill... Även denna dag bär det iväg till min lilla strand.

Se upp...


Jag kan bara vara i vattnet och inte göra nåt alls.

Typ bara flumma på...


Men så har jag flummat tillräckligt!


Fullt ös till...


Gropgrävning!


Men det börjar pipa i husses ficka!


Han har MIN rosa boll!?? Den snodde jag tillbaka...


Husse tog den tillbaka till sin ficka och jag valde att söka något spännande i vattnet.

Söker....


Vet inte vad jag söker, men söker gör jag...


Ni som vet att det är sandigt på stranden kan väl föreställa er hur det är hemma på vårat golv, sandigt. Matte gör alltid ett försök att ta mig från vattnet direkt upp på stigen i skogen. Det blir minst sandigt så, men idag väljer jag att göra något helt annat...

Risenfnatta extra mycket i sanden....


Till er alla andra vovvar så ska jag lära er ett knep. Först ska man se till att vara JÄTTEBLÖT, sen ska man bara tokrusa i sanden. Då yr det sand över hela kroppen, matte får sin  motion av damsugning senare när man torkat och sanden faller snyggt på golvet. Prova!

21/6 - 2010
Det finns stunder när även jag kan vara stilla!


Och sova...


Lillhusse å jag brukar umgås en del, han är oftast en retsticka. Men han är den enda som ger mig mina små tuggben, sen brukar han ta med mig på sina promenader. Då bär det iväg till campingen, han ska spana in alla norska brudar. Jag spanar efter alla hundar, det finns många sorters hundar där. Sen brukar vi bada, han kastar ut en pinne i vattnet. Inge konstigt med det, men sen springer han och gömmer sig. Jag blir helt förtvivlad, riktigt gråter så ALLA i Karlsvik hör mig. Men jag hittar han allitid :-) I alla fall så är han en retsticka.

Se vad han sysslar med....


Som straff snodde jag hans tejp, ta den då dumskalle!!!!


Det värsta med allt detta var att matte och husse tyckte att det var så roligt att jag rastades med HEJ på rumpan...

23/6 - 2010
Matte och husse har fått lov att låna mormor och morfars jättelilla båt, så det bar i väg till stugan för att hämta den. Jag och Enya busar som vanligt lite för mycket, men lillhusse promenerade längs stranden och ville INTE ha blöta hundar efter sig, han gjorde ett försök att kasta pinne till oss och hoppades att vi skulle stanna.

Pinnkastning, då bär det iväg...


Passar på att kolla in vad Julia sysslar med!


Håvar, jag måste till lillhusse!


Här är vi....


Vi grillade lite hamburgare, sen lastade dom starka upp båten på släpet. Vi körde hemmåt och satte båten i sjön, Lillhusse valde att ro den till bryggan där vi ska ha den i sommar.

Jag var inte sen med att möta upp...


Årorna ska jag bara ha, STORA pinnar!!


Jag kan ju inte påstå att jag gjorde det lätt för husse dom metrar vi har hem, jag ska ÄGA årorna.

Jag ger inte upp!


25/6 - 2010
Idag är det midsommar, vi har planerat en tripp till sunderbyn "grundet" för ett dopp. Med båt! Hela vägen dit låg jag och skakade och halva vägen hem, men så helt plötsligt började jag vara så modig som jag är. Man kan kalla det "ranta runt i båt" Men det började med att vi kommer ner till vattnet och ser att nån har försökt sno lillhusses kajak, det innebär att matte och husse måste flytta den till där vi har våran båt.

Ganska nice åror till den åxå!


Sen hjälper jag husse med båten, inte snabbaste hussen!


Jag njuter med matte i solen på båten!


Måste se till att husse ochså får njuta med mig...


Förra sommaren när vi bodde i stugan åkte jag båt, jag var inte rädd. Jag var nog för liten att fatta farorna, nu var det annorlunda. Jag var faktiskt lite skraj, men det gick över. Nu kan jag till och med tjuvhoppa i vattnet, jag far som en jehu i båten (Inte poppulärt) Det finns ett antal gånger husse har fått dra upp mig, då blir allt blött. Dom älskar mig :-)

1/7 - 2010
När vi flyttade hit tog mormor med alla mina snuttefiltar hem till sig på tvättning, jag har inte fått ha dom sen dess. Men idag ville mate göra mig glad och jag fick en av dom.

Den sover med mig...


Idag är det fiske som står på aktivitetslistan, jag vill bära årorna!


Sen gick husse hem igen???


Jaha.. Han kommer med motorn :-)


Gör det inte så lätt för husse!


Sen bär det iväg!


I båten är det inte mycket utrymme, men tillräckligt att ha koll på vad som händer med matte och husses spön. Jag pendlar mellan dom och hela båten gungar så dom blir lätt irro på mig!

Håller koll på husses fiske...


Och mattes förstås!


Inga firrar den dan, men jag tjuvhoppade i, husse fick slita upp mig. Det blir nog en flytväst åt mig åxå..

10/7 - 2010
Ytteerligare en fiske sväng, när ryggan kommer fram så börjar jag i vanlig ordning att tjuta. Matte kallar det leva "jävul"

Mete!


NAPP!!!


Min båtstyle!


En liten aborre!


Den åkte i plurret, sen väntan...


NAPP!!!


En pigg liten abborre till!


Mitt skägg kommer att lukta FISK!


Husse släppte den fri, undra vars dom sticker?


- Husse, när kommer nästa fisk upp till oss?



???


NAPP!!!


Den fick ochså simma vidare!


Ganska sugen på att haka på firren!


Provar meta själv, kanske dom nappar i svansen?


Det vart en himla massa napp den dan, mest småskit men 3 stora. Det vart en macka åt matte, husse och lillhusse. Fiske, båt , bad och gropgrävning är det bästa jag vet just nu. Jag sysslar med massor av annat ochså, leker med grannhunden, bär in posten, skäller på passerande hundar, fixar lite blåmärken på mattes ben. Jaa, jag är en ganska tokig Riesenschnauser som bara älskar att vara.

Puss, kommer att uppdatera oftare nu
Lovar :-)





RSS 2.0