Matte är alltid så himla sur!

Jo, matte är en surkärring! Hon gnäller hela tiden på mig, allt jag sysslar med är bara skit. Att jag dom sista dagarna har varit i toppform skiter hon i, hon tycker bara att jag är hänsynslös och att jag bara tänker på mig själv. Själv tycker jag att livet leker just nu, att jag är stark och matte svag är ju inte direkt mitt problem. Jag kan ge några exempel på vad vi diskuterar.

När vi är ute och promenerar så hoppar jag fram, matte säger FOT och jag sätter mig FOT. 1 sekund, sen tar jag sats allt vad jag bara kan, det blir ett jätteryck. Matte får ont i ryggen och blir då förbannad, hon brukar räkna 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10. Tur att jag inte har en matte som skriker men korrigerad blir jag.

En annan syssla jag har är att hoppa på matte och husse, bland annat när dom kommer hem, när dom minst anar det så hoppar jag bara så där upp på dom, jag bufflar mig upp i knäna, sliter och drar i strumpor när dom sitter på matte och husse,  ja lite såna småsaker..

Sen är jag ganska pratglad av mig, men dom gillar inte när jag nu har börjat morra, gnälla och skälla. Det kan ske på inglasningen, i bilen, i trapphuset, typ överallt.

Iförrgår när vi varit med soporna så rundade vi hörnet på huset och det kommer en stor svart hund, jag tvärdrog och matte orkade knappt hålla mig, men vi fick hälsa på varandra. Matte ville ha mig FOT först, så när jag gick fram till hunden uppfattade jag att matte var lite rädd så det vart ett inledande slaggis.. Våra mattar förklarade att vi ska vara snälla mot varandra och bara busa lite, så då busade vi istället. Matte var irro på mig!

Igår var vi med Enya och mormor på ranten, när mormor släppte av oss höll matte i en påse med tre semlor, kameran och mig. Gissa vad jag gör då? Jo, dansar som en tok, hoppar på matte och tokrusar. Tanten som äger affären mitt emot vårat hus såg allt, matte gick dit och frågade om det var möjligt att lämna mig i affären med en prislapp på. HEHEHE... Vet ni vad hon svarar?
- Men hon är ju så söööt, lite livlig verkar hon vara. Hon bara log och klappade om mig.
Så det var bara för matte att ta med mig hem.

Matte tror att det är sista rycket och att jag kommer att börja löpa när som helst, Enya har börjar för några dagar sen. Så hon kanske sätter igång mig om vi träffas lite mer ofta.

Matte småplockade hemma i veckan och hittade det här..

Mina små valptänder!


Jag ska lägga dom i ett vattenglas nån kväll och önska mig fyra saker. 4 tänder = 4 Önskemål
1.    En egen picknickväska som man har på ryggen
2.    En filt till bilen
3.    Nytt fint lite tjejigare halsband
4.    Slutligen att jag, spökena och dumpe kommer överens.

Kommer ni ihåg att jag håller på att lära mig "Stående under gång" Det är klockrent just för tillfället, matte bytte ut kommandot STANNA till STÅ. Så enkelt var de :-) Nu ska vi sätta igång Apportering. Det är lite tråkigt i början av inlärningen, först ska man lära sig hålla apportbocken i munnen på kommando APPORT. Sen ska jag kunna ta den från golvet på kommandot, när jag kan det kommer det roliga. Jag sitter fot och matte elller husse kastar den ca 10 meter, på kommando APPORT får jag ge gärnet att hämta den, inta fot och när dom säger loss ge den tillbaka. Blir skoj när jag nått dit!

För några dagar sen så tränade husse lite med mig, innan jag fick komma loss från kopplet. Jag är lite extra tjorvig då
- Men det är jag som bestämmer, säger husse.

ÄNTLIGEN FRI!!!!


Kom igen då sölisar!


Jag drar till djupsnön, plöjer mig fram!


Matte ropar
- HIIIT!
- JAG KOMMER :-)


När vi lekt ett tag så ville husse träna lite till med mig, och nu är jag med till 100% När man ska gå "linförighet" så gäller det att riktigt bra kontakt med husse, det svängs till höger och vänster. Sen kan det helt plötsligt bli backa, eller joggandes, runt på sället i båda varven, ja alla konstiga varianter. När jag är duktig vet jag att det blir kamp med kopplet eller något annat som kommer fram ur fickorna, jag kan till och med få vara lös hela vägen hem med fria aktiviteter.

- Jag är med husse!


Det har varit mycke svammel med blodiga Enya på isen och i karlsvik, vi har bara så kul...

Fullt ös på isen!


Sen en himla massa svammel i karlsvik!


Det finns två lägen i mig ON och OFF, Oftast ON!


Lilleskiten har inte en suck att haka på mig!


Bara 110% hela tiden!


Nu är husse på väg hem och det blir att hjälpa till med städning av bil och prommis. Ni ska bara veta att matte och husse älskar mig fortfarande och har överseende med mina dumma manövrar, så därför sover jag oftast med ett leende på läpparna.

Tjing å puss alla glada
/E








Kommentarer
Postat av: Anette

Tråkigt med sura morsor men oftast har dom faktiskt en bra anledning när dom surar ihop!

Hur underbar du nu än är (och det är du!) så brukar inte rusningar, ryck i kläder, morrningar och annat skoj uppskattas.

Din pappa har för vana att samla ihop alla kläder han kan nå och lägga i sin korg för att sedan placera sig själv längst upp.

Uppskattas inte!

Att dom älskar dig är inte svårt att förstå - hur kan man göra annat med en sådan fin riesenflicka!

Erbjudandet står ändå kvar och du har alltid en plats hemma hos oss om du tycker att du vill komma bort ett tag!

Kram!!

2010-02-18 @ 07:37:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0