Matte är alltid så himla sur!

Jo, matte är en surkärring! Hon gnäller hela tiden på mig, allt jag sysslar med är bara skit. Att jag dom sista dagarna har varit i toppform skiter hon i, hon tycker bara att jag är hänsynslös och att jag bara tänker på mig själv. Själv tycker jag att livet leker just nu, att jag är stark och matte svag är ju inte direkt mitt problem. Jag kan ge några exempel på vad vi diskuterar.

När vi är ute och promenerar så hoppar jag fram, matte säger FOT och jag sätter mig FOT. 1 sekund, sen tar jag sats allt vad jag bara kan, det blir ett jätteryck. Matte får ont i ryggen och blir då förbannad, hon brukar räkna 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10. Tur att jag inte har en matte som skriker men korrigerad blir jag.

En annan syssla jag har är att hoppa på matte och husse, bland annat när dom kommer hem, när dom minst anar det så hoppar jag bara så där upp på dom, jag bufflar mig upp i knäna, sliter och drar i strumpor när dom sitter på matte och husse,  ja lite såna småsaker..

Sen är jag ganska pratglad av mig, men dom gillar inte när jag nu har börjat morra, gnälla och skälla. Det kan ske på inglasningen, i bilen, i trapphuset, typ överallt.

Iförrgår när vi varit med soporna så rundade vi hörnet på huset och det kommer en stor svart hund, jag tvärdrog och matte orkade knappt hålla mig, men vi fick hälsa på varandra. Matte ville ha mig FOT först, så när jag gick fram till hunden uppfattade jag att matte var lite rädd så det vart ett inledande slaggis.. Våra mattar förklarade att vi ska vara snälla mot varandra och bara busa lite, så då busade vi istället. Matte var irro på mig!

Igår var vi med Enya och mormor på ranten, när mormor släppte av oss höll matte i en påse med tre semlor, kameran och mig. Gissa vad jag gör då? Jo, dansar som en tok, hoppar på matte och tokrusar. Tanten som äger affären mitt emot vårat hus såg allt, matte gick dit och frågade om det var möjligt att lämna mig i affären med en prislapp på. HEHEHE... Vet ni vad hon svarar?
- Men hon är ju så söööt, lite livlig verkar hon vara. Hon bara log och klappade om mig.
Så det var bara för matte att ta med mig hem.

Matte tror att det är sista rycket och att jag kommer att börja löpa när som helst, Enya har börjar för några dagar sen. Så hon kanske sätter igång mig om vi träffas lite mer ofta.

Matte småplockade hemma i veckan och hittade det här..

Mina små valptänder!


Jag ska lägga dom i ett vattenglas nån kväll och önska mig fyra saker. 4 tänder = 4 Önskemål
1.    En egen picknickväska som man har på ryggen
2.    En filt till bilen
3.    Nytt fint lite tjejigare halsband
4.    Slutligen att jag, spökena och dumpe kommer överens.

Kommer ni ihåg att jag håller på att lära mig "Stående under gång" Det är klockrent just för tillfället, matte bytte ut kommandot STANNA till STÅ. Så enkelt var de :-) Nu ska vi sätta igång Apportering. Det är lite tråkigt i början av inlärningen, först ska man lära sig hålla apportbocken i munnen på kommando APPORT. Sen ska jag kunna ta den från golvet på kommandot, när jag kan det kommer det roliga. Jag sitter fot och matte elller husse kastar den ca 10 meter, på kommando APPORT får jag ge gärnet att hämta den, inta fot och när dom säger loss ge den tillbaka. Blir skoj när jag nått dit!

För några dagar sen så tränade husse lite med mig, innan jag fick komma loss från kopplet. Jag är lite extra tjorvig då
- Men det är jag som bestämmer, säger husse.

ÄNTLIGEN FRI!!!!


Kom igen då sölisar!


Jag drar till djupsnön, plöjer mig fram!


Matte ropar
- HIIIT!
- JAG KOMMER :-)


När vi lekt ett tag så ville husse träna lite till med mig, och nu är jag med till 100% När man ska gå "linförighet" så gäller det att riktigt bra kontakt med husse, det svängs till höger och vänster. Sen kan det helt plötsligt bli backa, eller joggandes, runt på sället i båda varven, ja alla konstiga varianter. När jag är duktig vet jag att det blir kamp med kopplet eller något annat som kommer fram ur fickorna, jag kan till och med få vara lös hela vägen hem med fria aktiviteter.

- Jag är med husse!


Det har varit mycke svammel med blodiga Enya på isen och i karlsvik, vi har bara så kul...

Fullt ös på isen!


Sen en himla massa svammel i karlsvik!


Det finns två lägen i mig ON och OFF, Oftast ON!


Lilleskiten har inte en suck att haka på mig!


Bara 110% hela tiden!


Nu är husse på väg hem och det blir att hjälpa till med städning av bil och prommis. Ni ska bara veta att matte och husse älskar mig fortfarande och har överseende med mina dumma manövrar, så därför sover jag oftast med ett leende på läpparna.

Tjing å puss alla glada
/E








Eziva på utställning!

Tjohej! Det var länge sedan jag bloggade, men livet står långt ifrån stilla. Har umgåtts mycke med min bästis Enya, det går rätt hett till när vi träffas. Enya är i sin första könsmognad och vi är lika prillga båda två, har kommit överens att inte lyssna på våra mattar och hussar och bara ge gärnet.

Enya och jag Eziva in action!


Efter snöstormen fanns det nerkylning på Enyas inglasning!


Eftersom det bara är 6 dagar kvar till utställning vart det klippbord fram, matte klipper inte hela mig som tur är. Vi har typ 7 meter snö här i luleå. Minusgraderna har legat runt 20, då är det bra att ha lite päls kvar.

Innan klippning, lurvig jag!


Drickpaus!


Matte klippte bara till mig runt skallen och tassarna, men jag har lite vita stickhår som plockades bort.

Det tog tid, skitless vart jag!


När vi äntligen var klara så tog vi en lång busig prommis i den djupa snön, sen ringde morfar och sa att han kommer med Enya. Jag ska sköta henne i kväll, tralala vad kul vi ska ha :-)

Massor av bus inne!


Matte lämnade oss ca 4 minuter för att titta till 19 i garaget, men på 4 minuter hinner vi mycket.

Bland annat de här, det var Enyas ide. INTE MIN!!!


Sent på kvällen följde vi Enya hem, rus i snöhögarna!


Hon förstår inte att det är jag som ska gå med henne och inte tvärt om...

Hon är en riktig tjurskalle!


Vi lämnade Enya hemma och började våran prommis hem, husse vart busig och började knacka fönster, så gör man väl inte?

Men Simon dök upp som gubben ur lådan, Heeej!  :-)


När vi kom hem vart det tv och mys med min husse!


Enya har ganska mycke leksaker hemma hos sig, bland annat en kamptrasa som vi brukar leka med. Egen som jag är kan det hamna en del saker i min mage. Oftas kommer det ut på ett eller annat sätt.

Den här gången via munnen!


Den var så äcklig att matte höll ochså på att spy, och inte tala om vad den stank. Det slutade med att husse fick komma och ta reda på den och bära ut soporna. Vi tog en prommis, i parken har en traktor varit. Det gör inget, men varför har han skottat upp min 3 meters pinne i en snöhög?

Jag bad husse hjälpa mig!


Har haft lite trögt med bajseriet ett par dagar, men idag lättade det.

Titta vad jag har haft i magen, hur har den hamnat där tro?


Igår var det dags att visa upp min nyklippta skalle på utställning, dagen började med att matte klev upp klockan 6.00 Att matte är vaken den tiden är inte så ovanligt, men att hon gör i ordning mat åt mig 6 på morronen har aldrig hänt. När husse en stund senare masade sig upp kom ryggan fram, då vart det rulle på mig. Äntligen kommer det att hända något, förväntningarna tog överhand. Då är jag inte så där jättekul, jag hörs ochså.
Matte gjorde matsäck, vi packade ner min stamtavla och lite annat smått å gått.

Började med att träffa Enya på Coop Arenas parkering, meningen var att vi skulle trötta ut oss lite. Undra egentligen hur matte och mormor tänker egentligen? Det krävs mer än en kvarts bus för att lugna oss!
Innan Enya kom så han vi i alla fall träna lite lydnad, matte håller på att lära mig en ny grej. "Stående under gång" Det innebär att jag ska gå fot utan koppel och matte säger Stanna! sen går hon vidare 10 meter, vänder sig om och kommer tillbaka till mig. Jag ska stå tills hon säger Sitt, jag väljer att göra på mitt eget vis och sätter mig innan, punkt slut. Matte ganska nöjd ändå, hon vet att jag ger mig till sist.

Väl framme i Boden vart jag glatt överraskad, farmor och farfar var där för att titta hur det ska gå. Husse satte på mig kopplet och vi gick in, Wow... Vad det var mycke nya kompisar där, och massor med människor. Jag tog med husse på en rundtur medans matte anmälde att jag kommit. Vi samlade ihop gänget och jag var helt lyrisk, ville inte sitta still så jag gjorde mig hörd istället. Så som bara jag kan, matte irro. Det vara bara att lugna sig.

Gänget å jag!


- Husse jag lovar att jag ska sköta mig idag!


Husse börjar flörta med matte, undra varför?
- Det är bättre du går med Eziva i ringen, säger då husse
- Varför, du har ju lovat. säger matte
- Hon lyssnar bättre på dig
- Vilken dålig ursäkt, jag kan inte heller göra såna här saker. Det är bara lyssna på dommaren och göra som hon säger
Alla andra håller med matte
- Ska jag springa runt med röda täckbyxor när alla andra har glittriga klänningar?
Tyst vart det...
- Ähh, klart jag springer med E, men sen är det ditt jobb på ALLA andra utställningar. Säger då matte.
- Vad du är gullig, jag lovar! säger husse.
De inte husse fattar att matte kommer att anmäla mig till varenda utsällning som bara finns, allt för att jävlas!!

Bredvid oss satt det en kul hund, vi ville pussas lite.
Men det var svårt att hitta våra munnar...


Matte och husse har aldrig godis på sig, men idag blir det lite av den varan!


Efter lite väntan var det dax!


Dommaren känner igenom hela mig!


Sen en sväng runt!


Tillbaka mot dommaren!


Lägg märke till på bilden ovanför så trippar jag på EN tass :-) Klara det om ni kan!

Sen vart det en tur snett genom ringen, hon kollar nog till min höftföring!


Och framifrån, så kul att jag måste skratta!


Skrattande lyder jag matte!


Sen ville hon se mina vita fina tänder!


Visade upp min vänstra sida!


När jag lika håller på så tar vi den högra ochså!


Klart! Matte ler så jag har nog skött mig ganska bra :-)


Jag fick en rosa/gul rosett som det står BIR valp och en lila där det står HP plus en lapp.

På lappen står det hur jag ser ut, nämligen så här!


Välvisad!? Det är väl klart att jag är VÄLVISAD :-)
När vi kom tillbaka till våra platser hade det kommit en ny kompis till mig, modell liten.

Se vad SÖT!


Sen lite lunch för matte och husse, vi tiggde en aning!


Sen Enyas tur att visa upp sig!


Efter massor av väntan var det dags för final!


Mer hundar kom in i ringen!


Det vart ingen mer rosett, men av 86 andra hundar får jag vara glad att komma till slutfinalen. Alla är vi glada och trötta, det bar iväg hemmåt. Husse började med maten, och jag orkade bara inte tigga.

Sover som en stock!
 

Har fått känna på mina rosetter!


Jag var trött hela kvällen men när lillmatte kom var jag bara tvungen att attakera henne, hon kommer inte så lätt undan. I morse på våran prommis så hittade jag en tutte som jag bar hem, turkos var den. Husse elak, han tog av mig den. Han tror att jag sväljer den, varför skulle jag göra det?

Tutte!


Nu ska vi promenera ner till Simon som fyller 23 år idag, GRATTIS SIMON!
Alla ni andra får "fria aktiviteter" Tjingeling!

/ Eziva!


RSS 2.0