Matte sjuk å Eziva sjuk...

Efter min sista blogg har matte varit i Umeå och opererat sin rygg igen, jag har då fått bo i en månad hos farmor och farfar. Husse jobbar så mycke och matte har mer spikar i ryggen än tidigare, för att dom ska få fäste i kotorna så var det bäst att jag inte jävlades med matte. Jag jävlas aldrig men vem vet om jag som är så stark bara rycker lite så blir det fel i den trasiga ryggen i matte.

När husse har varit ledig så har jag varit hemma, det har då blivit lite  äventyr i regn å rusk. Men min matte å jag har myst ihop i soffan när husse har jobbat å jag kommit hem till matte, jag har varit i soffan... Säg inget åt husse bara. 2 gånger!!!! :-)

När jag började vara hemma på heltid så tyckte husse å matte att jag var så lugn!? Att ha alla tassar i backen och vanka mellen dom i skogen var ett nytt senarium för dom, trodde att farfar fått så pli på mig att jag inte fokrusade som vanligt. Jag bara hängde med huvudet å energin var borta stundvis... Skit i det , återkommer om mina krämpor. Har varit på lite fiske turer å det är livet, iallafall spänning. Jag har lärt mig att det kan komma en sprattlandes varelse på kroken, hur kul är inte det??

2 Juni vart jag klippt och badad direkt efter morronprommisen, sen åkte ryggan fram. Det vart en prommis till fiskevattnet.

Väl framme så vaktar jag ryggan!


Efter middagen å grillning, massor av fiske begav vi oss hemmåt. Eftersom stranden är en bit att gå så valde husse att stanna å kasta lite till, jag var bara lös då :-) 

EZIVA FISKAR???


YOOOHOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!


3 juni vart en STILLA dag på varan egen strand!!!!! 

Husse gör ett försök att att bollen!


Han går till attack!


HaHa, inte snabbast värden precis!!


Matte såg den först, den gröna flytbollen som någon annan hund glömt, men jag tog fokus på den när matte visade var den flöt i vattnet.

 Svansen styrde mig åt rätt håll!!


Se vad jag kommer tillbaka med, en boll!!


Efter lite vila så var jag igång, husse behöver träna!


Husse vann å den hamnade i vattnet!


Men var är den!? 


Ja, hittade å för den till säkert ställe!


Ett par dagar går, livet är inte som vanligt.. Men det går vidare i den takt vi mår, jag å matte. Husse får bara jobba och komma hem till ett stilla hem. Vi valde att den 5 juni bara gå ner till (Bryggan) å kasta lite (HUSSE KASTAR)

Häng med nu alla icke fiskarhundar, detta är så himla kul!

Nu sätts det igång!


Där drog den iväg, få se vad som händer när den kommer tillbaka?


TOMT!?


Då kör vi igen!


Men få i väg kroken i vattnet nån gång! (Seg husse) Yes!


Nu satte den iväg!


Drickapaus!


Fisketur vi är på, Å SE DET SPRATTLAR!!!!!


Vilken besvikelse, firren släppte!


Jag är med när husse kastar, jag vet att det kan komma en massa spännnde saker upp ur vattnet.
Fiske är kul, men när vi går till stömmare vatten får jag bara se på å vakta rygga!

Men en självklarhet är att ta sig ett dopp!


Och lite terapi!


Nu kommer vi tillbaka till vekligheten, jag mår dåligt... Den 1 juni hade jag ett krampanfall som ingen vill uppleva. Jag låg på fotpallen och ville kräkas. Matte styrde in mig i köket för att kräkas på en tidning, jag kräktes å sen bara ramlade jag med en duns i golvet. Matte vart jätterädd och trodde att jag svalt en pinne eller nåt annat. Hon tog sin hand långt ner i halsen, tryckte på min buk, lyfte mig i svansen. Jag var HELT borta! Matte ringde husse å skriker att hunden håller på att dö, han sätter kurs hemmåt, jag skriker på grannen att min hund är död.. Lasse kör över 1 mil på 5 minuter. Han ringer grannen som ska kolla till oss, men då vaknar E upp. Aggresiv, men övergår till att vilja sitta i knä. Idag efter vet besök å massor av prover vet vi inte vad det han vara. Vet kommer att ringa onsdag el torsdag ang vissa prover. 

Matte å husse vill bara ha tillbaka sin livliga Eziva
Är Jag på tillbakaväg å allert så blir det utställning i Gällivare nästa söndeg, Återkommer med bilder därifrån!

Kram E
 


RSS 2.0