God fortsättning på det nya året!

Nu är det ett halvår sedan jag skrev, jag skyller på husse. Det är han som ska fixa trasiga datorer. Att matte inte vill lära sig ladda bilder i nya datorn är ochså husses fel. Tycker matte i alla fall, men så plötsligt kom dagen som matte bara satte sig och laddade ner 396 bilder. Den dagen är idag, jag ska berätta lite vad som hänt under hösten och vintern. Från sand till snö, det är inte så stor skillnad egentligen. På sommaren är det sand i hela lägenheten och på vintern är det oftast blött på golven, matte och husse får gå med tosser året runt.

Jag kan börja med att berätta när jag matte och lillhusse gick för att plocka lite hallon till en sylt, bara här nere vid vattnet finns det mycke hallonbuskar. Jag valde att terrorisera lillhusse för han gick upp för slänten, mer spännande än på stranden.

Jag å lillhusse i hallonsnåret!


Eftersom jag är barnsligt förtjust i frukt, grönt och bär så rensade jag buskarna. Lillhusse tyckte att det var bra för då slipper han plocka så mycke, man kan säga att han hjälpte mig till slut. Han höll ner buskar så jag kunde mumsa i mig så mycke jag bara hann.

Teamwork :-)


Lite mys i snåret!


Det har varit mycke bad och fiske i sommar, men vi har varit och spårat en hel del. Jag är en klippa på att spåra, lite het kanske. Oftast när vi ska spåra har vi med oss en liten buffe, det är halva nöjet att få vara delaktig i ätandet. Korv på korsen och tvären, mackor, fyllda pitabröd mm.

Vi har alltid tagit bilen eller promenerat till våra utflykter, men... Den här dagen vart det en premiär för matte, cykling. På grund av mattes trasiga rygg så har vi inte cyklat i hela mitt liv, en upplevelse. Jag sprang vid mattes sida hela gatan upp till gångbanan och skrek av lycka, väl på gångbanan vart jag som vanligt lös. Man kan säga att jag fick springa i den takt jag vill springa dygnet runt, wow vilken känsla. Efter en bit for vi över vägen och in på en massa stigar, jag var då tvungen att ha järnkoll på vilka stigar husse och matte valde. Om jag valde en så valde dom en annan, men väl framme så vart jag som vanligt fastkopplad i ett träd.
Lite elaka är dom, men annars drar jag efter matte eller husse när dom lägger spåret.

FASTBUNDEN EZIVA!


Matte samlat lite pinnar till spåret och försvinner sen!


45 minuter senare..


Jag fixade alla 5 apporter och sen vart det lite korvgrillning, matte och husse såg att det vart en förändring på himelen. Kvar satt vi in i det sista, på 10 sekunder vart det sånt regn att vi var blöt på stört. Det gick fort hem med cyklarna, jag fick sträcka ut ordentligt men vi var BLÖTA!

Några dagar senare gjorde vi om våran spårpicnink, vi kunde tack vare himlen vara ute så länge vi hade lust med. Som vanligt vart jag fast i ett träd, matte drog iväg när hon hittat 6 stycken trevliga pinnar.

Jag har full koll på att hon måste komma tillbaka!


En kvart senare händer det..


Efter en timmas väntan...


När jag plockat upp mina 6 pinnar fick jag vara lös enstund, jag brukar få vara lös hela tiden. Men idag tog jag upp ett viltspår å då vart det kopplet.

Jag blänger på husse och han blänger tillbaka!


När vi sitter och diskuterar vilt i vårat Karlsvik går husse igång, det var en gång en hare... För att kunna berätta måste han stå och berätta,  hur kan man sitta och berätta en historia???

Blablabla... Den var där!
 

Jag tog bössan! (Ser ni vilken inlevelse, han får hålla i en bössa :-) )


Ser ut som en luftgitarrspelning, men det är bössan han håller i...


Där ger sig skottet iväg.... Husse tar i så det ryker baki rumpan HiHi


Den for ditåt!


Vi skrattar så tårarna rinner och magarna krampar, husse undrar om vi fattar vad han just berättat.
- Har ni alls lyssnat!
- Jo det har vi men det var bara en så bra händelse, kan vi få en repris, säger matte och vrider sig i skratt

- Det ÄR sant, säger en förfärad husse!


Matte vet att det är sant men berättelsen om den stackars haren vart dagens skratt, husse är bara för rolig när han väljer att berätta saker med kroppen. Husse tog mitt "dagens" idag. Vi grillade lite korv när vi lugnat ner oss, det vanliga är att matte retas innan jag får smaka-

Elak matte!


Efter en helt sjukt rolig underhållning vart det en cykeltur hem, i slutet på september vart det dags för något nytt.
Massagekurs för hundar, vi hundar ska inte massera men mattar å hussar ska massera oss. Lördagmorron kom mormor och Enya med bilen och hämtade oss, det bar iväg till Öjebyn. Den här första dagen var jag väl inte så himla trevlig, rättare sagt skitjobbig. Jag har berättat tidigare att jag är en Riesen som pratar, jag pratade...
Matte irro, men jag blev populär och omtalad. Andra dagen var matte stolt över mig HELA dagen, tro det eller ej men jag skötte mig som en prinssessa som sover.

Svarta trasan vid hissen är jag...


- Matte, jag ser nog att du fotar!


Enya blir masserad av mormor!


En ny kompis, men vi börjar vara rätt avslappnade nu!


Matte hade ingen fotograf med sig för han jobbade, men det var en rolig upplevelse. Vi var 6 hundar och alla var roligt trevliga, jag var kanske clownwen men skötte mig bra. Matte har fått lära sig att stretcha och massera mig, lite försprång hade hon. Matte har masserat hästar under många år och det är lika massage på hundar och hästar, det som skiljer är storleken. Jag väger 30 kg, matte å lillmattes hästar har vägt 500 kg. Jag hade en fråga till matte efter kursen
- Matte, är jag eller dina hästar lättare att massera?
Vet ni vad hon svarar?
- Hästarna är lättare, man känner musklerna lättare på ett större djur. Men det är inte lätt att stretcha ett ben på en häst som väger 500 kg, då behöver man en hel rygg å en massa muskler. Så nu duger du min lilla Eziva :-)
Är hon elak eller bara elak???

Kan berätta att jag varit på en inoff. utställning i höst här hemma i Arcushallen, Norrbottens vakraste hund. Självklart är jag inte det men jag fick en positiv bedömning. jag kommer att skriva ner den pga att matte har laddat alla bilder i den dator som man gärna inte startar. Kan inte läsa allt, läkar stil

Bedömning!
1 1/2 år tik, som fortfarande kan bli djupare i bröstkorgen. Bra (pälskvallitet)? Lång stabil rygg med långt väl passande kors. Goda vinklar från sidan, något instabil framifrån.
Vart bir i alla fall av 2 jag, matte å husse är nöjda Att jag hördes när vi kom in på Arcus kunde ju ingen av alla 400 hundar, mattat, hussar, bekanta och alla som jobbade den dan kunnat undgå. Det tog 10 minuter innan jag slutade gaffla. Vi hittade igen Hugo och Boss matte Ann efter ett lite letande, jag tror att jag gav Ann en chock med mitt beteende men hon tycker nog om mig i alla fall. Hon visade var vi ska vara och myste lite med mig, sen kom hela släkten för att se hur fin jag är. Det enda jag vaktade var våran rygga, nosen på den och en passerande hund lät det Mmrrrr..... Väl hemma så somnade jag, helt slut.

Zzzzzz..............


Julen!

Alla ser...


Kalle A helt snurrig!


Ser det mesta på tv, tittar lite då....


Efter kalle blir det mat, nu har jag både Elli å Vincent att passa på när vi äter. Vincent är så stor nu att han inte tappar. Ellie är för liten för att det ska komma nåt gott, julen 2011 blir nog mer givande i matväg. (Då kommer Elli att tappa mat i min mun :-) ) Idag är det en speciell dag....

Husse skiter fullständigt i mig!!!!


Men det plingar på dörren, vem kan det vara så här dags när alla är samlade???


Vad är detta???


Bäst att varna alla med en riktig utskällning!


Denna givmilda figur var den snålaste jag träffat!!??


Jag fick i alla fall leka med Vincent och hans klappar, vi fattar ungefär lika.

- Grabben, mercan står snett. Du måste köra upp den rakt på trailern annars går det åt skogen!


Nu drar vi till Karlsvik, matte har alltid önskat sig den här bilen. KÖR PÅ GRABBEN!!!


Husse pillade på en juklapp och jag är nyfiken, vilken tid det tog.


Gav upp!!


Matte har för första gången på sitt 40- åriga liv firat jul utan sin mamma och pappa, hur konstigt blir det då??
Men vi fick juldagen med dom, oxfile å potatisgratäng. Matte tyckte att det var bra matval efter all julmat. Mums!!

Nyår utan för oss på isen, -20 grader


Vi gick ner till våran is och hade förste plats att se allt, synd bara att det var mulet och alla raketer försvann i molnen. Jag skiter i raketer å allt som låter, men husse å matte fick sitt nyår med raketer på avstånd.

På nyårsdagen kom matte med ett sånt förslag som får husse att tappa andan -22 grader. Det bär iväg på iskall picknick, 300 meter hemifrån. På våran strand i istid. Packar och det bär iväg med pulka å allt, behöver inte dra idag :-)
Har för mycke energi av en kall december med en ryggondare matte, men det säger inte att jag inte är den jag är. Jag är Eziva, only Eziva.

Skit samma i vem jag är, det bar iväg på isen för en picknink. Nån har ställt om kameran så det blir lite mörka bilder. Nån = husse

- Husse stanna!


- Hallå, lyssna då!!!!


- Jag har sett att min filt är i pulkan!!


- HUSSE!!!!!!


- STANNA!


- Jag drar, skiter i dom!


- Jaha, då stannade dom bara. Tvärnit och flyger tillbak!


Vi packar upp!


Jag hann sno tillbaka min filt, den ska jag sitta på i kylan!


Sen gör husse å jag upp en brasa!


Väntan på korvgrillning!


Mmmmm......---



Kvällen vart helt bra, men jag kan slappa så bra att mina öron är kuperade, ialla fall halva jag..


På en prommis med matte å en kamera så kan det gå hur som helst,  att det är snö i träden gillar jag.

Attack på grenarna!


- Matte jag försöker gräva fram sommaren åt husse, snälla stanna!


Med en stor kram till min mor, far och syskon så önskar jag alla ett framgångsrikt och lyckligt år på er alla

Kram E







RSS 2.0